To Top
18:59 Πέμπτη
5 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Γίνε ο Ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ…
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Γίνε ο Ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ…
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2019, 7:44 μμ
Έχουν την ίδια ηλικία. Έχουν τα ίδια σπινθηροβόλα μάτια, που φωνάζουν «θέλω να ζήσω». Έχουν τον ίδιο Γολγοθά να ανεβούν. Τον ίδιο ελάχιστο χρόνο για να σωθούν. Οι γονείς και των δύο σπαράζουν και με όλη την δύναμη της ψυχής τους αγωνίζονται γι’ αυτούς. Έχουν, όμως, και μια τεράστια διαφορά. Ο μικρός Αντώνης συγκίνησε και ευαισθητοποίησε όλη την Κύπρο απ’ άκρη σ’ άκρη. Αυτό ήταν το μαγικό ραβδί, που υποχρέωσε τους πολιτικούς να κινηθούν. Και η Κυβέρνηση ανέλαβε τελικά όλο το κόστος της υπέρογκης θεραπείας του μικρού στην Βοστώνη. Ο Παναγιώτης Ραφαήλ, δυστυχώς, ακολούθησε αντίθετη πορεία. Οι γονείς του αποτάθηκαν πρώτα στην ελληνική Κυβέρνηση, ζητώντας ακριβώς την ίδια θεραπεία στην Βοστώνη. Την μοναδική θεραπεία παγκοσμίως, που δύναται να αλλάξει το γονιδιακό πρόβλημα το οποίο προκαλεί την Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου 1 και αφήνει παράλυτο το παιδί. Εισέπραξαν αρνητική απάντηση και τώρα υποχρεώθηκαν να αποταθούν στην ελληνική κοινωνία, ευελπιστώντας να εξασφαλίσουν το υπέρογκο ποσό το οποίο απαιτείται για να μεταβούν στην Βοστώνη.
 
Βλέπετε, οι πολιτικοί παντού είναι το ίδιο. Δύσκολα ευαισθητοποιούνται. Μόνο όταν βρουν απέναντι τους την κοινωνία αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν. Ο πατέρας του 18μηνου Παναγιώτη Ραφαήλ δημοσιοποίησε το πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Το αποτέλεσμα το ίδιο με αυτό του μικρού Αντώνη στην Κύπρο. Συγκλονισμός. Συγκίνηση. Ευαισθητοποίηση. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προσπαθούν οι τοπικές κοινωνίες να οργανωθούν και να βρουν τρόπους για να βοηθήσουν το μικρό αγγελούδι με τα ξανθά μαλλιά και τα φλογοβόλα μάτια.
 
Το κόστος, όμως, είναι υπέρογκο. Διπλάσιο, μάλιστα, και από αυτό που χρειάζεται ο μικρός Αντώνης. Για έναν απλό λόγο. Την θεραπεία του Αντώνη την διαπραγματεύτηκε η κυπριακή κυβέρνηση με το ιατρικό κέντρο στη Βοστώνη και κατάφερε να εξασφαλίσει μια πολύ καλύτερη τιμή. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση του Παναγιώτη Ραφαήλ. Ο Γιώργος Γλωσσιώτης, όμως, ο πατέρας του παιδιού, είναι αποφασισμένος να πολεμήσει με κάθε τρόπο. Να εξαντλήσει κάθε ελπίδα που έχει. Στα πλαίσια αυτά επικοινώνησε με τον «Φ». Στόχος του να βγει η ιστορία του Παναγιώτη Ραφαήλ εκτός ελλαδικών συνόρων. Ελπίζοντας ότι έτσι θα αυξηθεί η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Ότι θα αγγίξει τον υπουργό Υγείας της ελληνικής κυβέρνησης και θα αναλάβει την ευθύνη της θεραπείας του μικρού, όπως έπραξε ο ομόλογός του στην Κύπρο για τον μικρό Αντώνη.
 
Μιλώντας χθες στο τηλέφωνο, άκουσα έναν άνθρωπο με εμφανή τον πόνο. Η φωνή του έσπαζε κάποιες στιγμές και μετά βίας συγκρατείτο. Αμέσως μετά, όμως, η φωνή δυνάμωνε. Γινόταν στιβαρή. Ένδειξη της αποφασιστικότητας ενός πονεμένου πατέρα να παλέψει με νύχια και με δόντια για σώσει το γλυκό του αγγελούδι. «Έχουμε ξεκινήσει ήδη έρανο και η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική. Δεχόμαστε αμέτρητα μηνύματα από απλούς ανθρώπους, που θέλουν να βοηθήσουν. Τους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά». Και πρόσθεσε: «Με τη Χαρά, τη μαμά του Αντωνάκη, μιλάμε πολύ συχνά. Τα παιδιά μας διαγνώστηκαν περίπου την ίδια περίοδο. Οι γονείς του έκαναν τα πάντα για να φύγει το παιδί τους και να πάρει τη θεραπεία. Όλη η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί με εκείνα τα εκφραστικά μάτια. Μπράβο στην κυπριακή κυβέρνηση που έπραξε τα δέοντα αστραπιαία και το παιδάκι έχει λάβει ήδη τη θεραπεία. Είμαστε σίγουροι ότι θα γυρίσει δυνατός από τη Βοστώνη».
 
Για το δικό του παιδί, ο Γιώργος Γλωσσιώτης λέει: «Αυτός ο ήρωας είναι η πηγή δύναμής μας. Από την πρώτη στιγμή μας κοίταξε στα μάτια σαν να μας έλεγε: «Βοηθείστε με, θέλω να ζήσω». Εκείνο το βλέμμα δεν φεύγει στιγμή από το μυαλό μου».
 
Η στήλη δημοσιοποιεί σήμερα αυτή την υπόθεση, εν γνώσει της, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί από την Κύπρο ισχυρή βοήθεια στον αγώνα του Παναγιώτη Ραφαήλ. Το κάνει, ωστόσο, για τρεις λόγους. Πρώτον, επειδή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στην δραματική έκκληση ενός πατέρα ο οποίος χτύπησε την πόρτα μας. Με ενσυναίσθηση του πόνου του. Δεύτερον, επειδή πρέπει να πολεμήσουμε την κακή νοοτροπία των πολιτικών, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, μέχρι να εμπεδώσουν ότι τίποτα σπουδαιότερο δεν υπάρχει από την ανθρώπινη ζωή. Ιδίως, μάλιστα, όταν αφορά μικρά παιδιά. Τρίτον, επειδή κάποιοι μπορεί να θελήσουν να βοηθήσουν τον αγώνα του Παναγιώτη Ραφαήλ. Σ’ αυτή την διεύθυνση στο Facebook, με την ονομασία «Γίνε ο Ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ», μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες: https://www.facebook.com/%CE%93%CE%AF%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%A1%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%AE%CE%BB-112576106786899/
 

Η στήλη κατέχει όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την ασθένεια και την ανάγκη της συγκεκριμένης θεραπείας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Χθες, από την Βοστώνη, μας ήρθε το μήνυμα ότι ο μικρός Αντώνης πήρε την θεραπεία η οποία δύναται να του αλλάξει τη ζωή. Ευχή όλης της Κύπρου η θεραπεία να επενεργήσει θετικά και ο μικρός άγγελος να αποκτήσει κινητικές δυνατότητες στο σύντομο μέλλον. Ευχή μας να μπορέσει και ο Παναγιώτης Ραφαήλ να εξασφαλίσει την ίδια ελπίδα…
ΥΓ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ACTIVE. Σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του Active (107.4 και 102.5) ο Γιώργος Γλωσσιώτης, πατέρας του 18μηνου Παναγιώτη Ραφαήλ θα μιλήσει με την Άντρη Δανιήλ για την περιπέτεια ζωής και θανάτου του παιδιού του.
 
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...