Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου αποφάσισε: Φέτος, η τελετή αποφοίτησης των περίπου 1.400 φοιτητών του ακαδημαϊκού ιδρύματος που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Οι λόγοι για τους οποίους λήφθηκε η εν λόγω απόφαση είναι ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών (αριθμός που θα είναι ακόμα πιο μεγάλος με την παρουσία γονέων, φίλων και συγγενών) καθώς επίσης και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από τον κορωνοϊό. Μετά την απόφαση της Συγκλήτου για διαδικτυακή τελετή αποφοίτησης, η οποία λήφθηκε την Τετάρτη, οι αρμόδιοι λειτουργοί και οι Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κύπρου άρχισαν ήδη τη σκληρή δουλειά για να μπορέσει να οργανωθεί αυτή η πρωτόγνωρη τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου. 
Όπως ανέφερε στον «Φ» η επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δόξα Κωμοδρόμου, η Διαδικτυακή Τελετή Αναγνώρισης Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Αποφοίτων, στο πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει οπτικογραφημένο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα κάνει αναφορά και στους δύο πρωτεύσαντες φοιτητές του ιδρύματος και οι οποίοι θα λάβουν από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των €10.000 ο πρώτος και €5.000 ο δεύτερος, ομιλία του Πρύτανη Τάσου Χριστοφίδη, ενώ θα υπάρχει και η καινοτομία τα παιδιά του Προγράμματος Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων να παρουσιαστούν και να ντύσουν μουσικά αυτή την πρωτόγνωρη τελετή αποφοίτησης. 
Κι ενώ οι φοιτητές, απόφοιτοι, γονείς, συγγενείς και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, θα παρακολουθεί το βράδυ της 22ας Ιουλίου διαδικτυακά την τελετή από το σπίτι ή απ’ όπου αλλού θέλει κι έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ένας αριθμός –όσοι επιτρέπονται με βάση τα διατάγματα– προσώπων θα βρίσκονται στο Στούντιο Παραγωγής του Πανεπιστημίου που στεγάζεται στο Κέντρο Πληροφόρησης–Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», στο οποίο θα στηθεί κανονικά η εξέδρα της τελετής. Εκεί θα βρίσκεται όλη η Πρυτανεία, η οποία θα συμμετάσχει στο τελετουργικό που θα μεταδίδεται από το κανάλι του Πανεπιστημίου Κύπρου στο YouTube.
 
Σύμφωνα με την κ. Κωμοδρόμου, όλη αυτή η διοργάνωση που είναι ιδιαίτερα απαιτητική, θα είναι πρωτότυπη αλλά και εμπλουτισμένη με αρκετό υλικό. Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικτυακής τελετής θα υπάρχει αντίστροφη μέτρηση, θα προβάλλονται βίντεο με τη φοιτητική ζωή, ενώ η απόδοση της αναγνώρισης του κάθε φοιτητή με όλα τα στοιχεία του, θα φαίνεται κάτω από τη Σχολή του, σαν τίτλοι σε ταινία που θα συνοδεύεται από μουσική. Οι απόφοιτοι θα μπορούν να αποθηκεύσουν την τελετή ώστε να την καταχωρήσουν στο αρχείο τους και να την έχουν για όλη τους τη ζωή. Αναφορικά με τα πτυχία τους και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για την παραλαβή τους, οι φοιτητές θα ενημερωθούν προσεχώς από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου.