Στον δρόμο της Δικαιοσύνης οδηγούνται σήμερα οι πέντε συλληφθέντες που φαίνεται να εμπλέκονται σε υπόθεση παρασκευής ναρκωτικών ουσιών. Αυτό, μετά και από τον χθεσινό εντοπισμό, ενός νέου, τέταρτου χώρου, στον οποίο φυλάσσονταν πρώτες ύλες και εργαλεία που βοηθούν στη δημιουργία της ουσίας crystal ice. Την ίδια στιγμή, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες συλλήψεις εμπλεκομένων στο κύκλωμα παρασκευής των ναρκωτικών. Μάλιστα, δύο εκ των υπόπτων έχουν απασχολήσει πρόσφατα τις Αρχές καθώς κλήθηκαν για ανάκριση σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής που είχε ως σκοπό τη δολοφονία του Άχμετ Ζαϊτάν, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δύο μήνες.
Ειδικότερα, μετά από τις έρευνες και εξετάσεις της ΥΚΑΝ Λεμεσού, οι ανακριτές οδηγήθηκαν σε αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή Τραχωνίου και η οποία ενοικιάζεται από έναν εκ των συλληφθέντων. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά πέντε άτομα, τα οποία θα παρουσιαστούν εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής τους. Πρόκειται για τρεις άνδρες, έναν 31χρονο από τη Συρία, έναν 26χρονο από την Ιορδανία και έναν 27χρονο Τουρκοκύπριο καθώς και δύο γυναίκες, μία 35χρονη από την Ουγγαρία και μία 23χρονη από την Ουκρανία. 
Η Αστυνομία, βασιζόμενη σε τεκμήρια που έχει στα χέρια της, σε σχέση με την πρωτοφανή υπόθεση που διερευνά η ΥΚΑΝ, εμφανίζεται πεπεισμένη ότι έχει να κάνει με ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο με τον ένα ή άλλο τρόπο σχετίζεται με διάφορες παράνομες δραστηριότητες και ιδιαίτερα με την καλλιέργεια φυτών κάνναβης, την παρασκευή της επικίνδυνης ναρκωτικής ουσίας μεθαμφεταμίνης γνωστής ως crystal ice και γενικότερα με την εμπορία ναρκωτικών. 
Οι πέντε συλληφθέντες αρνούνται από την πρώτη στιγμή τα όσα τους καταλογίζονται και προβάλλουν διάφορους δικούς τους ισχυρισμούς σε σχέση τα ανευρεθέντα τεκμήρια που ήταν στην κατοχή τους. Ωστόσο, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ώστε να εντοπισθούν τόσο οι συνεργάτες τους ή κάποια άλλα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση, όσο και η πηγή προμήθειας των υλικών τα οποία όπως εκτιμάται, προέρχονται από τα κατεχόμενα. 
Οι διωκτικές Αρχές κατά την έρευνα εντόπισαν διάφορα τεκμήρια, πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σκόνη και χημικές ουσίες, αλλά και σύνεργα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή επικίνδυνων σκευασμάτων και κυρίως της ναρκωτικής ουσίας crystal ice. Από την αποθήκη παραλήφθηκαν, μεταξύ άλλων, εκτός από την ύποπτη σκόνη, ποσότητες διαφόρων ουσιών και άλλων χημικών παρασκευασμάτων. Όλα τα ανευρεθέντα υλικά στάλθηκαν ήδη για τις ενδεικνυόμενες επιστημονικές αναλύσεις.
 
Παράλληλα, οι ανακριτές προχωρούν στη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων, ενώ  προγραμματίζουν νέες έρευνες σε διάφορους χώρους για τον εντοπισμό επιπρόσθετων τεκμήριων ή ακόμη και άλλων υλικών που  χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ναρκωτικών. Παράλληλα, αναμένουν τα αποτέλεσμα των εξετάσεων από το Κρατικό Χημείο, τόσο για στοιχεία που κατασχέθηκαν από τις αποθήκες όσο και για όσα εντοπίστηκαν στην κατοχή, στις οικίες και σε υποστατικά των υπόπτων. Βασικό ζητούμενο είναι ο εντοπισμός άλλων προσώπων, τεκμηρίων, καθώς και να διαπιστωθεί αν προμηθεύτηκε ουσία σε χρήστες.