Με αναρτήσεις τους τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στις αντιδράσεις που προκαλεί στην Ελλάδα η NAVTEX για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου – Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης, που εξέδωσε ο τουρκικός σταθμός της Αττάλειας. Τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν μιλούν για νέα κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, δημοσιοποιώντας πληροφορίες ελληνικών ΜΜΕ.

«Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX» γράφει η Soscu, αναφέροντας πως λόγω της δραστηριότητας στην περιοχή επέστρεψε εσπευσμένα από την Κύπρο στην Ελλάδα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η τουρκική ΝΑVTEX ανησύχησε τον Ελληνικό Στρατό» γράφει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, υποστηρίζοντας πως το «το εύρος των δραστηριοτήτων που θα κάνει το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, στη Ν και ΝΑ Μεσόγειο με έκδοση NAVTEX ανησυχεί την Ελλάδα»

«Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX. O Έλληνας Αρχηγός του Επιτελείου επέστρεψε στη Ελλάδα και κήρυξε τη χώρα σε ετοιμότητα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Sabah, που παρουσιάζει τις ελληνικές αντιδράσεις για την τουρκική ΝAVTEX, αναφέροντας όσα έχουν δημοσιοποιήσει έως στιγμής ελληνικά ΜΜΕ.

Πηγή: philenews/protothema.gr