Καθήκοντα «αστυνομικού της γειτονιάς» θα εκτελεί το διάστημα των εορτών του Πάσχα η Νεολαία Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς με νυχτερινές περιπολίες και με στόχο την αποτροπή διαρρήξεων και κλοπών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται σε συνεννόηση με την Αστυνομία και τον Δήμο Πόλης, μετά τη διαπίστωση ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην περιοχή έξαρση των δραστηριοτήτων αυτών.
Μιλώντας στον «Φ» ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή τόνισε ότι το έργο της Αστυνομίας είναι αυξημένο εσχάτως, λόγω και των καθηκόντων της για επιβολή των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, για αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία να συνδράμουν και τα κοινωνικά σύνολα στην ευταξία στην περιοχή.
«Η πρωτοβουλία της Νεολαίας Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς», ανέφερε, «έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και τον λαό μας, για αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία.
 
Για αυτούς τους λόγους, τόσο εμείς ως δημοτική αρχή, όσο και η Αστυνομία έχουμε στηρίξει την πρόθεση των νέων της περιοχής μας για να ενεργούν ως «αστυνομικοί της γειτονιάς» με ολονύχτιες περιπολίες και με στόχο την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών».
Την πρωτοβουλία χαιρέτισε και ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής, ο οποίος επεσήμανε μιλώντας στον «Φ» ότι παρόμοιες δράσεις λειτουργούν ως ενισχυτικές του σημαντικού έργου που διαδραματίζει η Δύναμη και λειτουργούν προστατευτικά για τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους.