Σε σταθερή ανοδική πορεία βρίσκεται ο Υδράργυρος από χθες, Κυριακή των Βαΐων, πορεία που μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη τουλάχιστον δεν προβλέπεται να αλλάξει. 
 
«Για την ώρα, όμως, είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε για καλοκαιρινές μέρες Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Πάσχα», ανέφερε χθες στον «Φ» ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης. Όπως εξήγησε, εκείνες τις μέρες, «κάτι διαφαίνεται στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν» και έτσι δεν αποκλείεται να αλλάξει ελαφρώς ο καιρός για να φέρει περισσότερες μεμονωμένες βροχές. «Καλοκαιρινές συνθήκες σίγουρα θα έχουμε στο μεγαλύτερο μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας» τόνισε και υπογράμμισε ότι η ηλιοφάνεια που επικρατεί, θα προκαλέσει και άνοδο της θερμοκρασίας, σε υποφερτά όμως επίπεδα.
 
«Η περίοδος των χαλαζοπτώσεων φαίνεται ότι έχει παρέλθει, όμως η αστάθεια του καιρού τέτοια εποχή είναι σύνηθες φαινόμενο και έτσι, κατά τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να έχουμε ελαφρές βροχές» συμπλήρωσε. Όπως εξάλλου είπε στη συνέχεια, οι σημερινές, νεότερες προβλέψεις της υπηρεσίας του θα δείξουν τι καιρό θα έχουμε το Πάσχα, όμως πιο ασφαλείς προβλέψεις για τη συγκεκριμένη μέρα, θα έχουμε με τις αυριανές προβλέψεις. «Σκόνη πάντως δεν υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στην ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτήν πρόβλεψη ασφαλή για περίοδο πέραν των 24 ωρών», συμπλήρωσε.
 
Άλλο ευχάριστο στοιχείο που περιέχουν οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, είναι και η απουσία δυνατών ανέμων, αφού θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και έτσι η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει σήμερα γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τις επόμενες μέρες, ο Υδράργυρος θα καταδείξει ακόμη ψηλότερες θερμοκρασίες.
 
Οι καιρικές συνθήκες, πάντως, που επικρατούν από χθες στο νησί, είναι ιδανικές για τα πατροπαράδοτα πασχαλινά έθιμα, όμως λόγω κορωνοϊού, όλα έχουν ανασταλεί ή και ακυρωθεί. Χθες, Κυριακή των Βαΐων, οι εκκλησίες ήταν χωρίς πιστούς λόγω των περιορισμών στις διακινήσεις και ενώ οι κωδωνοκρουσίες έφτασαν σε ώτα ακουέντων, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πήγαν για να συμμετάσχουν στις θείες λειτουργίες και αυτοί ήταν κυρίως ιερείς και ψάλτες. Παρόμοια αντίδραση από μέρους των πιστών αναμένεται ότι θα έχουμε καθόλη της διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ακόμη και το Μεγάλο Σάββατο, όταν οι καμπάνες θα μεταφέρουν το μήνυμα της Ανάστασης από άδειες εκκλησίες. 
 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες