To Top
06:37 Κυριακή
15 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Επιστρέφει το κάρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Επιστρέφει το κάρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  13 Νοεμβρίου 2019, 9:54 πμ  
Πoτίστηκε η άσφαλτος με αίμα από τα τροχαία δυστυχήματα. Νεαροί, ηλικιωμένοι, ποδηλάτες, πεζοί. Ο κοσμάκης εκεί. Διασχίζει τους δρόμους με τα καντηλάκια στην άκρη τους, υποφέροντας από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Περνάει ώρες, μέρες και μήνες περιμένοντας να ανάψει το φανάρι, περιμένοντας σε ατελείωτες ουρές, περιμένοντας κάποτε να φτάσει στο προορισμό του. Η πρωτεύουσα στις ώρες αιχμής γεμίζει αγανακτισμένους οδηγούς, που ξεφυσούν, κορνάρουν και βρίζουν για μερικά εκατοστά κίνησης. Τα οδικά έργα δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Δεν τους χωρά ο τόπος! Ο εργαζόμενος βιάζεται να χτυπήσει κάρτα. Τα παιδιά περιμένουν κάπου ανάμεσα στο σχολείο, τα φροντιστήρια και το σπίτι. Η ξεκούραση αναβοσβήνει στα αλάρμ.

Σαφώς ένα μέρος από όλα αυτά τα δεινά θα περιορίζονταν εφόσον στη καθημερινότητα ήταν ενταγμένα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ως μέρος της ζωής των πολιτών. Η Κύπρος, ωστόσο δεν διαθέτει τρένο, τραμ, ηλεκτρικό, μετρό. Περιορίζεται στα λεωφορεία της. Όμως, αδυνατεί να πείσει το κοινό για τις παροχές της και οι πολίτες σπεύδουν αμέσως μετά την ενηλικίωση να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης και να πάρουν το τιμόνι στα χέρια τους. Καμία κουλτούρα υπέρ των δημόσιων συγκοινωνιών. 

Ωστόσο, αν θελήσεις να μετακινηθείς με τις ακριβοθώρητες δημόσιες συγκοινωνίες οφείλεις τις περισσότερες φορές να στέκεσαι σε μιαν άκρη του δρόμου. Αν είσαι τυχερός υπάρχει παγκάκι, όχι πάντοτε λειτουργικό. Αν είσαι εφευρετικός φτιάχνεις αυτοσχέδιο κάθισμα από βράχους, τσιμεντομπλοκ και άλλα αντικείμενα. Όσο θα στέκεσαι, θα είσαι εκτεθειμένος στην έντονη ηλιοφάνεια, στη βροχή, στο χαλάζι. Σπανίζουν τα σκέπαστρα στις μέρες μας. Μάλιστα, αυτή η φιλόξενη κατάσταση διαρκεί για 40 ολόκληρα λεπτά. Τόση είναι η ώρα για κάθε επόμενο λεωφορείο της γραμμής. Για να πας ή να φύγεις από τη στάση λεωφορείου ενδέχεται να χρειαστεί να περπατήσεις πάνω στο δρόμο μαζί με τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς δεν πρόβλεψαν να υπάρχει πεζοδρόμιο. Λες και το λεωφορείο παραλαμβάνει ή αφήνει τον επιβάτη έξω από το σπίτι του.

Κάποτε είναι και τα ίδια τα λεωφορεία το πρόβλημα. Όταν άλλες χώρες επενδύουν εκατομμύρια για να διαθέτουν πληθώρα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η Κύπρος έχει μόλις ένα μέσο και αυτό απαρχαιωμένο. Μεταξύ άλλων, στη γραμμή δρομολογίων βρίσκονται κάποια οχήματα που είναι άξιο απορροίας πως έχουν ακόμη άδεια και δεν έχουν αποσυρθεί. Ανάμεσα τους τα μικρά μπλε λεωφορεία του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ). Αυτά τα παμπάλαια οχήματα παραβιάζουν κάθε οδηγία και νομοθεσία για ίση πρόσβαση από όλους τους πολίτες. Διαθέτουν μόλις μια είσοδο, αρκετά ψηλότερη από το έδαφος, με κάμποσα σκαλοπάτια και άνοιγμα μερικών εκατοστών. Φυσικά ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχουν προδιαγραφές για ράμπα τροχοκαθίσματος. Αδύνατο να μπει αμαξίδιο ή μια μητέρα με το μωρό της σε καρότσι. Εσωτερικά δεν διαθέτουν ούτε κουδούνι. Φωνάζεις «στάση» για να κατέβεις. Αν είσαι βωβός, κακό του κεφαλιού σου. Να βρεις τρόπο να ενημερώσεις. 

Δευτερευόντως, όμως, είναι και οι συνθήκες υγιεινής σε όλα τα λεωφορεία. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει κολλημένη τσίχλα στο κάθισμα, το οποίο συχνά έχει αλλάξει χρώμα από τη χρήση και τη βρωμιά. Τι ακολουθεί δηλαδή στην ευρωπαϊκή Κύπρο, να τοποθετηθούν κάρα και αμαξάδες για τη μετακίνηση του κόσμου; Εν τω μεταξύ οι πολίτες παραμένουν στο δρόμο. Αρκετοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

despina@phileleftheros.com
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...