Την Πέμπτη θα πληρωθούν όλες οι συντάξεις σύμφωνα με την Ενωση Κυπρίων Συνταξιούχων, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της γίνετια προγραμματισμός για έγκαιρη πληρωμή των συντάξεων και επιδομάτων από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από διαβήματα της ΕΚΥΣΥ.

Ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι “συγκεκριμένα από αύριο Πέμπτη 9 Απριλίου θα πληρωθούν όλες οι συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η  κοινωνική σύνταξη  για το μήνα Απρίλιο του 2020”.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή του επιδόματος για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων) και το πασχαλινό επίδομα όπως επίσης και το επίδομα πολύτεκνης μάνας  θα πληρωθούν την Τρίτη 14 Απριλίου .

Η ΕΚΥΣΥ προτρέπει τους συνταξιούχους να ζητήσουν την βοήθεια του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή και με άλλους τρόπους   να εξασφαλίσουν  τις συντάξεις τους από τις τράπεζες .

Αν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να  μην μεταβούν στις τράπεζες για να αποφύγουν  την μεγάλη ταλαιπωρία  και το κίνδυνο που προκύπτει  από την μαζική συγκέντρωση πολιτών μέσα και έξω από τις τράπεζες.   

Η προστασία της υγείας  των ηλικιωμένων  λόγω του προβλήματος της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι πολύ αναγκαία, σημειώνει η ΕΚΥΣΥ.

 
Philenews/ ΚΥΠΕ