Έχει ουσιαστικά λήξει το θέμα του κορωνοϊού. Αυτό μας ανακοινώθηκε εξού και η κυβέρνηση προχώρησε να άρει διάφορους σοβαρούς περιορισμούς, ανακοινώνοντας συγχρόνως ότι σύντομα θα άρει και άλλους. Επαινέσαμε και επαινούμε τη δραστηριότητα της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα που όπως αναμενόταν έδειξε την σωστή ευαισθησία. Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα βαρύ για την Κύπρο που δεν είχε προηγούμενο. Είναι όμως, πιστεύω ευκαιρία τώρα που περάσαμε αυτή την περιπέτεια, να καθίσουμε κάτω και να μελετήσουμε τις ελλείψεις που έχει το κράτος μας. Όχι για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά για να ξεκινήσει μια εκστρατεία αποκατάστασης προβληματικών καταστάσεων, που προϋπήρχαν. 
Υπέφερε η κυβέρνηση αλλά υπέφερε περισσότερο ο λαός, ο οποίος δικαιούται να υποδείξει τα λάθη του συστήματος. Το καθιερωμένο από χρόνια σύστημα της ευνοιοκρατίας που έχει σαν κατάληξη ανθρώπους σε πόστα που δεν είναι κατάλληλοι. και στα οποία θα έπρεπε να διοριστούν πιο ικανοί για να μην πω και πιο δίκαιοι. Σε εποχές κρίσεων σαν αυτή που περάσαμε τα προβλήματα της κυβερνήσεως είναι πιο φανερά. Πρόχειρο παράδειγμα είναι ότι τα τηλέφωνα των διαφόρων σχετικών υπηρεσιών και υπουργείων δεν απαντούν – όπως και προηγουμένως. Για καταγγελίες ποινικού δικαίου απευθείας στον Αρχηγό Αστυνομίας δεν υπάρχει ανταπόκριση. Ο κόσμος θα έπρεπε να είναι στα σπίτια του μεν αλλά δεν αποκλείεται ένα μεγάλο μέρος αυτού να είναι σε θέση να εργάζεται, νοουμένου ότι έχει τη συνεργασία των ανάλογων υπηρεσιών. Πώς εξηγείται ότι οι βιβλιοθήκες την Νομικής Υπηρεσίας και του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν κλειστές; Έτσι και αλλιώς, σε αυτές τις βιβλιοθήκες και υπο κανονικές συνθήκες, όπως διαπίστωσα και όπως μου είπαν βιβλιοθηκάριοι, δεν έχουν πολλούς επισκέπτες για να αυξήσουν τις γνώσεις τους σε ένα θέμα που τους απασχολεί. Από την άλλη, ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης του κορωνοϊού προβλέπεται από το άρθρο 183 του Συντάγματος, δηλαδή πρέπει να προηγηθεί προκήρυξη περί απειλής της Δημοκρατίας για να ανασταλούν ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία με τα διατάγματα και μόνο δεν αρκεί να συμβεί αυτό. Υπάρχουν δικαιώματα όπως το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας, αλλά και της διακίνησης, που επλήγησαν χωρίς να προϋπάρχει η προκήρυξη αυτή. Η έκδοση διαταγμάτων, κατά συρροή, δεν είχε την νομική βάση που επιτρέπει το Σύνταγμα, το οποίο έτσι και αλλιώς ούτε και προηγουμένως λαμβανόταν υπόψη όσο έπρεπε. Βεβαίως, μπορεί να προταθεί το επιχείρημα ότι προείχε η αντιμετώπιση της κατάστασης επειγόντως και αυτή είχε περισσότερη σημασία από τη νομική βάση των προσπαθειών της κυβέρνησης. Όμως, μια προκήρυξη έχει την ίδια ταχύτητα με το διάταγμα. Δεν είναι πιο σωστό να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις μέσα στα πλαίσια του νόμου; Είναι καιρός το Σύνταγμα να επικρατεί τουλάχιστον στα ανθρώπινα δικαιώματα και ως πλαίσιο διακυβέρνησης. 
Πρόσεξα μάλιστα πως, οι νόμοι περνούν χωρίς ενδελεχή έλεγχο κατά πόσο συμβαδίζουν ή όχι με το Σύνταγμα. Εκείνοι όλοι οι διορισμοί των επιτρόπων, οι οποίοι βεβαίως δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό εκτός από το ότι βολεύουν κάποιους φίλους της κυβερνήσεως, είναι απαράδεκτο φαινόμενο. Πρέπει τώρα επιτέλους η κυβέρνηση να συγυρίσει τη συνταγματική τάξη και να διορθώσει τα λάθη που προϋπήρχαν του κορωνοϊού, ο οποίος στοίχισε ολόκληρες περιουσίες στους πολίτες και εκατομμύρια στην κυβέρνηση. Και όπως ορισμένοι είχαν την ευγενή καλοσύνη να προβούν σε προσφορές χρημάτων για να βοηθήσουν την κατάσταση, θα έπρεπε και η κυβέρνηση να αναστείλει και τελικά να σταματήσει έξοδα πολυτελείας τα οποία δεν βοηθούν τον λαό ούτε και προβλέπονται από το νομικό μας σύστημα. Έδωσα το παράδειγμα των Επιτρόπων. Υπάρχει και το παράδειγμα των πολυτελών ταξιδιών αλλά και η αγορά πολυτελών αυτοκινήτων. Πλην των πολυτελών εντυπώσεων για τα πρόσωπα που είναι μέσα, δεν προσφέρουν τίποτα, έχοντας μάλιστα υπόψιν ότι ορισμένα από τα πρόσωπα  αυτά πριν γίνουν Υπουργοί ή άλλοι αξιωματούχοι, δεν προσέφεραν τίποτα αξιόλογο στον κυπριακό λαό. Ο κυπριακός λαός υπέφερε πάρα πολύ. Δεν θα επαναλάβω τα μαρτύρια του. Είναι γνωστά. Είναι καιρός να μπει μια τάξη στη διακυβέρνησή του και στα δικαιώματά του. Να τολμήσει η κυβέρνηση να απαλλάξει τον λαό από οποιεσδήποτε παρανομίες και όλους τους περιττούς υπαλλήλους και να διορθώσει τα προβλήματα των υπηρεσιών της. Πρέπει επιτέλους το κράτος μας να νοικοκυρευτεί και να απαλλαγεί από τις ακαταστασίες για να είναι και ο λαός του υπερήφανος.