Μόλις 11 από τα συνολικά 69 παιδιά του Περιφερειακού Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γιόλου-Μηλιού παρουσιάσθηκαν σήμερα στις τάξεις τους, μετά από σχετική σύσταση του Συνδέσμου Γονέων προς τους γονείς. Κυριότερη αιτία για την αντίδραση των οργανωμένων γονέων είναι η μη ετοιμασία του συσσιτίου για τα παιδιά στον χώρο του σχολείου από τις γυναίκες που μαγείρευαν για τους μαθητές.

Μιλώντας στον «Φ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, Βαλεντίνος Τζάκσον, διευκρίνισε ότι οι αρμόδιοι του Υπουργείου έχουν ενημερώσει τον Σύνδεσμο ότι για την χρονική περίοδο επαναλειτουργίας του σχολείου μέχρι τις θερινές διακοπές, δεν θα υπάρχει η ετοιμασία του γεύματος των παιδιών στο χώρο του σχολείου, αλλά ότι έχει ληφθεί πρόνοια για να μεταφέρεται φαγητά από άλλη πηγή.

«Εμείς, μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες», είπε, « δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς με την μέθοδο αυτή. Ξέραμε τις μαγείρισσες που ετοίμαζαν το φαγητό των παιδιών στο χώρο του σχολείου και νοιώθαμε σιγουριά. Σε αντίθεση, δεν μπορούμε τώρα να ξέρουμε πώς ετοιμάστηκε το φαγητό, πώς μεταφέρθηκε στη Γιόλου και όλα αυτά».

Ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων του Δημοτικού Περιφερειακού Σχολείου Γιόλου-Μηλιού, τόνισε επίσης ότι δεν είναι αυτό το μόνο πρόβλημα που δημιουργείται. Όπως ανέφερε, τους έχουν ενημερώσει ότι η καντίνα δεν θα λειτουργεί, ούτε και οι βρύσες εντός του σχολείου.

«Πώς θα μείνουν μικρά παιδιά τόσες ώρες χωρίς νερό; Θα πρέπει να πηγαινοέρχονται οι γονείς να τους μεταφέρουν μπουκάλες ή να τους δίνουμε δωδεκάδες να παίρνουν μαζί τους;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζάκσον επεσήμανε ότι ο Σύνδεσμος έχει μετά από τηλεφωνικές επαφές των μελών αποφασίσει να εκδώσει σχετική ανακοίνωση καλώντας τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά στο σχολείο, κρίνοντας ότι δεν πληρούνται όλες οι αναγκαίες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων για αυτά.