To Top
10:31 Δευτέρα
20 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Αυτό δεν ήταν λίφτινγκ, ταρίχευση ήταν
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Αυτό δεν ήταν λίφτινγκ, ταρίχευση ήταν
  08 Δεκεμβρίου 2019, 10:40 πμ  
Από την άνοιξη, αρχές Μαΐου συγκεκριμένα, είχα γράψει να μην περιμένουν όσοι περίμεναν οσονούπω ανασχηματισμό. Και κάλεσα να επιστρατεύσουν τα μαθηματικά τους, να δουν πότε διορίστηκαν ορισμένοι των υπουργών, να υπολογίσουν στους πόσους µήνες εξασφαλίζουν ολόκληρη σύνταξη και τότε να προβλέψουν τον πιθανό χρόνο που ο Νίκος Αναστασιάδης θα προέβαινε στον όποιο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Ήταν δε ηλίου φαεινότερο ότι αυτό θα συνέβαινε το φθινόπωρο - ίσως λίγο νωρίτερα απ’ ό,τι τελικά έγινε, αλλά δεν είχαμε υπολογίσει το σκάλωμα στην ανάληψη των καθηκόντων της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει η Στέλλα Κυριακίδου.

Και να, λοιπόν, που τώρα που μιλάμε είμαστε ανασχηματισμένοι! «Όταν θα τον εξαγγείλω θα αντιληφθείτε και την έκταση και το βάθος και την σκοπιμότητα», είχε πει μια βδομάδα νωρίτερα ο Πρόεδρος και δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ τον νιώθω ήδη τον αέρα της ανανέωσης, της ανασύνταξης, της επανεκκίνησης. Υποθέτω ότι για κάποιον τέτοιο λόγο γίνονται οι ανασχηματισμοί. Εννοώ, για κάποιον σοβαρό λόγο. Σωστά; Για να πάρει ξανά μπρος μια μηχανή που άρχισε να βαρυγκωμά. Για να αντικατασταθούν κάποιοι που ενδεχομένως να κουράστηκαν, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Για να φρεσκάρει την εικόνα της μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει δύσκολες μέρες.  Στην προκειμένη, βλέπετε εσείς κάποιο λίφτινγκ; Ένα ανασήκωμα πεσμένου φρυδιού;  Όχι αυτό του Προέδρου που είναι μονίμως ανασηκωμένο, καταλαβαινόμαστε. 

Ο λόγος δηλαδή για τον οποίο έκρινε ο Αναστασιάδης ότι έπρεπε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ήταν η Βασιλική Αναστασιάδου; Που διορίστηκε πριν από 22 μήνες; Και ο Χαμπιαούρης; Που ναι, ήταν προβληματική περίπτωση, φρόντισε ωστόσο να τον βολέψει κάπου στα ορεινά (άκουσον-άκουσον, κοτζάμ υπουργός Παιδείας.... Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων! – ποιος ξέρει, μπορεί να γίνει και το τελεφερίκ τώρα), επειδή ένιωθε άσχημα που τον είχε ξεσηκώσει από τη δουλειά του τον Φεβράρη του 2018 προκειμένου να τον κάνει υπουργό; Ενώ, ας πούμε, ο άλλος με το φιάσκο του χαλουμιού ήταν εντάξει, απέδωσε τα αναμενόμενα; Και έγινε ο ανασχηματισμός για να αναβαθμιστεί ο πυρομανής Πρόδρομος Προδρόμου σε υπουργό Παιδείας, που όταν κλήθηκε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κρίση στην Παιδεία κατάφερε να τα κάνει χειρότερα και να γίνει πιο αντιπαθής κι από τον υπουργό που πυροδότησε την κρίση; 

Έγραφε και έσβηνε ονόματα, λένε, τα ρεπορτάζ. Προβληματίστηκε πολύ, λένε τα παπαγαλάκια. Μωρέ, τι μας λέτε; Το μόνο πράγμα για το οποίο φαίνεται να παιδεύτηκε, ήταν στο να κρατήσει ισορροπίες σ’ ένα πολιτικό και κομματικό παίγνιο, με καθαρό ορίζοντα στις βουλευτικές του 2022. Να βάλει κάποιον για να μη φωνάζουν οι μεν και να κλείσει τρύπες με... άλλαξ’ο κολιές κι έγινε βραχιόλι. Α, και για το αν θα μπορούσε να διαχειριστεί το κράξιμο που θα έπεφτε ένεκα κάποιων διορισμών. Γι’ αυτό, ναι, προβληματίστηκε. Εξού κι ενώ είχε ανακοινώσει σε κάποιους «θα σε κάνω υπουργό και στα απ’ αυτά μου ό,τι κι αν λένε», την Κυριακή το πρωί το πήρε πίσω. Κι αφήνω ασχολίαστη την επιλογή του φίλου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου - στη βιτρίνα, δηλαδή, της κυβέρνησης. 

Να με συγχωρείτε, λοιπόν, που ρωτώ ξανά αλλά τώρα εσάς αυτό σάς κάνει για λίφτινγκ; Εμένα για ταρίχευση μου φαίνεται, όχι για λίφτινγκ. Ταρίχευση, που πάει να πει: «Διαδικασία κατά την οποία το σώμα του νεκρού υφίσταται κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να καθυστερήσει η σήψη του».
 
Περιοδικό Down Town, τεύχος 677.
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...