To Top
19:13 Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Τα κυβερνητικά γεννητούρια
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Τα κυβερνητικά γεννητούρια
  09 Δεκεμβρίου 2019, 10:25 πμ  
Η Ιουλία επέστρεψε στη µικρή µας πόλη δριµύτερη και εντυπωσιακά ανανεωµένη. Οι κάργιες βεβαίως του αντιπάλου καρέ (Έγκωµη Vs Άγιος Δοµέτιος: Το ντέρµπι των αιωνίων) την χαρακτήρισαν µε σαρκασµό «αναγεννηµένη». Ο λόγος ήταν το πρόσωπο «φράπα» της χήρας µετά την πρόσφατη διαµονή της σε φάρµα ευεξίας στην Ελβετία. Εκεί όπου κατέλυσε η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον για «να βρει τον εαυτό της» (σύµφωνα µε τη δική της εκδοχή) ή για «να βρει τον κατά δέκα χρόνια νεότερο εαυτό της» (σύµφωνα µε την εκδοχή του αντιπάλου καρέ).
 
Η επανασύνδεση των τριών φιλενάδων έγινε στην οικία της Καλαµαρούς, «ένεκα οι χαρές» όπως τους διαµήνυσε η οικοδέσποινα µε γραπτό µήνυµα. Το σπίτι ντύθηκε στα γαλάζια για να γιορτάσουν τα κυβερνητικά γεννητούρια, µε γαλάζια µπαλόνια, χαρούµενες φατσούλες (Καρούσος, Κούσιος, Σεντώνας, Νουρής) τυπωµένες σε γαλάζιες χαρτοπετσέτες, cupcakes µε γαλάζια σαντιγί και ωραιότατους εργολάβους δεµένους µε γαλάζια κορδελάκια. «It’s a boy!» κόµπαζε η Καλαµαρού δεχόµενη συγχαρητήρια, ως η πλέον ακραιφνής συναγερµικιά, ενώ η αλλοδαπή παραδουλεύτρα (µε γαλάζια ποδίτσα φυσικά) σέρβιρε αφεψήµατα σε γαλάζια φλιτζάνια.
 
«Η Ζέτα θα πρέπει να αισθάνεται αβάσταχτη µοναξιά» τόλµησε να σχολιάσει η χήρα όταν βρέθηκε αντιµέτωπη µε την ωδή στην τεστοστερόνη. «Γιατί µοναξιά; Δεν είναι γυναίκα η Νατάσα Πηλείδου;» αντέδρασε η Καλαµαρού. «Μια Νατάσα δεν φέρνει την άνοιξη χρυσό µου. Ούτε καν η Θεοδωρίδου». «Το 50% των Επιτρόπων και το 36% των µελών των Διοικητικών Συµβουλίων των Ηµικρατικών Οργανισµών είναι γυναίκες» πείσµωσε η Ευγενία. «Μεταξύ µας µιλάµε καλή µου. Δεν υπάρχει λόγος να υπερθεµατίζουµε για το γελοίον του πράγµατος». Ακολούθησε µια αµήχανη σιωπή ώσπου µια βροντερή αντρίκια φωνή ακούστηκε από το διπλανό δωµάτιο. «Η κυβέρνησή µας εν αδρωπινή» φώναξε ο Πανάος βάζοντας τέλος στη γυναικεία µεµψιµοιρία.
 
Στο άκουσµα της φωνής του η Κουλλίτσα Κυριακού άφησε ένα βαθύ αναστεναγµό. Η παλιά έξαψη την κατέκλυσε καθώς οι αναµνήσεις της νεότητας ξύπνησαν τις ερωτικές της φαντασιώσεις. «Ο Πανάος!» ψιθύρισε όταν τον είδε να ξεπροβάλλει από την πόρτα. Ο γνωστός Πανάος, µε το µουστάκι του, τη µαγκιά του και τη φόρµα του υδραυλικού που ανασταίνει και πεθαµένες λίµπιντο. Λεβεντόγερος! «Τσίφτη µου χαδιάρη..» µουρµούρισε η Κουλλίτσα το αγαπηµένο σουξέ της Χαράς Βέρρα κι ευθύς έσπευσε να συγκατανεύσει. «Αδρωπινή κυβέρνηση άντρα µου» είπε συνεσταλµένα, παρά το ότι είναι αριστερή (µε την καλή έννοια). Οι τρεις φίλες κοίταξαν, λες και ήταν συνεννοηµένες, τη φωτογραφία του Κυριάκου Κούσιου µε άλλο µάτι πλέον…
 
Με τούτα και µε κείνα, ο κυβερνητικός ανασχηµατισµός έγινε δεκτός µε ευνοϊκά αισθήµατα από τον γυναικωνίτη του Αγίου Ανδρέα. Η Καλαµαρού χαιρόταν επειδή επιτέλους τελείωσε το µαρτύριο της αναµονής, η Κουλλίτσα χαιρόταν επειδή χάρηκε ο Πανάος και η Ιουλία το δέχτηκε µε απάθεια επειδή ο νέος της εαυτός δεν της επέτρεπε τις ρυτίδες έκφρασης. Περισσότερο όµως απ’ όλες αυτή που πανηγύρισε ήταν η Σβετλάνα Αλεξάντροβα. Η υπουργοποίηση του Γιάννη Καρούσου γέµισε χαρά τις θυγατέρες τής πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης. «Είναι ένας άντρας που θέλει να σπάει τα ρεκόρ. Ακούνε στο Γκίνες Καρούσος και τους λούζει κρύος ιδρώτας. Το µεγαλύτερο συρτάκι, η µεγαλύτερη σούστα, η µεγαλύτερη καλίνκα που χορεύτηκε ποτέ!» θριαµβολόγησε η Ρωσίδα καθώς έκανε µια γυροβολιά. 
 
«Περίµενε!» πρόσταξε η Καλαµαρού τον εγγονό της ενώ εκείνος ετοιµαζόταν να φύγει. Τον πλησίασε και τον σταύρωσε. «Στο καλό να πας και µε τη νίκη» του ευχήθηκε συγκινηµένη. «Πού πάει ο µικρός;» ενδιαφέρθηκε να µάθει η Ιουλία. «Στο Ρουκ Ζουκ». «Γιατί καλέ;». «Κτίζουµε βιογραφικό» εξήγησε η Ευγενία συνωµοτικά.
 
Η αναφορά στο βιογραφικό του Νίκου Νουρή για τη συµµετοχή του στο «Απαντήστε παιδιά» (όταν ήταν στην έκτη δηµοτικού!) άνοιξε νέους ορίζοντες στον επαγγελµατικό προσανατολισµό. «Ένα τηλεπαιχνίδι µπορεί να σε κάνει κοτζάµ υπουργό» είπε η Καλαµαρού στον εγγονό της κι αµέσως πιάσανε δουλειά. Σε όλα πήγε, από το Still Standing της Μπεκατώρου µέχρι το Πάνω Κάτω του Φερεντίνου και το Guess my age του Λιάγκα. Κάθε συµµετοχή όµως ήτανε και µία πανωλεθρία. Μόνο στον Αδύναµο Κρίκο απάντησε ΜΙΑ φορά σωστά, στην ερώτηση «τι σηµαίνει σουξέ;» όπου τραγούδησε περιχαρής «αµάρτησε µαζί µου κι έλα, έλα έλα έλα έλα, έλα να µε τρελάνεις». «Ενθουσιάστηκε ο Τάσος, αλλά τι να το κάνουµε; Τα διαπλεκόµενα βγάλανε το παιδί ως τον πιο αδύναµο κρίκο. Η τελευταία µας ελπίδα είναι στα χέρια της Ζέτας Μακρυπούλια» οµολόγησε συντετριµµένη η Ευγενία. «Γιατί ο Νουρής που πήρε το Εσωτερικών µε το παλαιολιθικό παιχνίδι του Φρίξου Πετρίδη καλύτερος είναι; Τόπο στα νιάτα κορίτσια!» κατέληξε και τότε, λες και ήτανε οι τρεις τους συνεννοηµένες, είδαν ξανά τη φωτογραφία του Κυριάκου Κούσιου µε άλλο µάτι. 
   
Ειπώθηκαν πολλά για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ο πιο εύγλωττος χαρακτηρισμός -«αδρωπινός»- ήταν του υδραυλικού Πανάου.

Φιλgood, τεύχος 250.

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...