Βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη Ρόδο, συνοδευόμενο με ψυχρή αέρια μάζα, κινείται ανατολικά και επηρεάζει τον καιρό της περιοχής. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους είναι 48 εκατοστά. Αναλυτικά η πρόβλεψη μέχρι και τη Δευτέρα:
 
Το απόγευμα της Πέμπτης ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία σταδιακά θα υποχωρήσει ανατολικά. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει.
 
Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές ενώ στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για κυμανθεί αισθητά κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.
 
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ψυχρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση για κυμανθεί αισθητά κάτω  από τους κλιματικούς μέσους όρους.
 
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες  νεφώσεις. Αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.
 
Πηγή: philenews
 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες