Οι γιατροί του Νοσοκομείου Πάφου παρεμβαίνουν στο θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού του Νοσοκομείου για αντιμετώπιση της πανδημίας. Μετά τους νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό δραστηριοποιείται δημοσίως και μέσω ομάδας στήριξης του προσωπικού, προκειμένου να παρασχθεί ο κατάλληλος υλικός εξοπλισμός στα μέλη της μονάδας για αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων του κορωνοιού στην Πάφο.
 
Σε σχετική δήλωση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ένας από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πάφου καλεί τα μέλη της ομάδας στήριξης του προσωπικού να πιέσουν από την πλευρά τους προκειμένου γιατροί και νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με ύποπτα και επιβεβαιωμένα περιστατικά, να είναι εφοδιασμένα με τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας.
 
 
« Ο απλός χειρουργικός εξοπλισμός δεν δίνει 100% προστασία, δεν είναι αρκετός και αυτό έχει αποδειχθεί στο πεδίο της μάχης», αναφέρει χαρακτηριστικά. « Ο ιός θερίζει. Στα τόσα χρόνια εμπειρίας μου, έχω έρθει αντιμέτωπος με ανάλογες επιδημίες, αλλά δεν έχω ξαναδεί τόσο υψηλή μεταδοτικότητα».
 
Χωρίς την κατάλληλη προστασία, προειδοποιεί το μέλος του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Πάφου, δεν θα μείνουν γιατροί, νοσηλευτές, ούτε και νοσοκομεία. Τα δύσκολα έρχονται και το Κράτος πρέπει να κάνει αυτό που χρειάζεται.
 
« Πιέστε γιατί εμάς δεν μας ακούν δεν μας υπολογίζουν, είμαστε αναλώσιμοι», καταλήγει. « SOS, προστατέψτε το προσωπικό για να μπορεί να κάνει την δουλειά του».