Το πρώτο δωδεκάωρο, των τελευταίων δεκαετιών, χωρίς καμία προσγείωση ή απογείωση καταγράφουν σήμερα τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Από τις 10.00 το βράδυ του Σαββάτου που αναχώρησας δύο αεροσκάφη, ένα της TUI για το Μάτσιεστερ από την Πάφο και ένα Αντόνωφ από την Λάρνακα, μέχρι και τις 10.00 σήμερα το πρωί δεν υπήρξε καμία κίνηση στα δύο αεροδρόμια.
 
Χθες, με  τρεις ναυλωμένες πτήσεις χθες, επαναπατρίστηκαν Κύπριοι από το Λονδίνο, ενώ με 16 πτήσεις απομακρύνθηκαν από την Κύπρο επιστρέφοντας στην πατρίδα τους – κυρίως στην Βρετανία – ξένοι που βρίσκονταν στην Κύπρο.
Επιπλέον καταγράφηκαν και τέσσερεις πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών πολυτελείας που είτε ήρθαν στην Κύπρο και παρέμειναν είτε μετέφεραν επιβάτες  που είχαν την οικονομική άνεση  να τα ενοικιάσουν στις χώρες τους.  Άλλες δύο πτήσεις αφορούν αφίξεις αεροσκαφών τύπου Αντόνωφ.
Η πρώτη πτήση χθες, ήταν αυτή της Aegean  από το Λονδίνο που έφτασε στις 3.45 τα ξημερώματα. Στις 10.45 ιδιωτικό οκταθέσιο αεροσκάφος πολυτελείας τύπου Hawker 750 της ρωσικής εταιρείας Sirius-Aero προερχόμενο από το Κράσνονταρ, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Το αεροσκάφος κλήθηκε να παραμείνει στον αέρα για περίπου 10 λεπτά και αφού ελέγχθηκαν τα στοιχεία του δόθηκε άδεια προσγείωσης μόνο για ανεφοδιασμό καυσίμων.  Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι σκοπός της άφιξης του εν λόγω αεροσκάφους δεν ήταν ο ανεφοδιασμός και μόνο, αφού αυτό αναχώρησε δύο ώρες αργότερα – στις 12.00 – με προορισμό και πάλι το Κρασνοντάρ.
Επίσης στις 11.00, άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δόθηκε και σε αεροσκάφος Αντόνωφ (An 26B) προερχόμενο από το Ζάγκρεπ
Στην Λάρνακα, προσγειώθηκε στις 11.30 και αεροσκάφος της SAS από το Μπέργκεν της Σουηδίας. Πρόκειται για προγραμματισμένη πτήση, στην οποία δόθηκε άδεια προσγείωσης για επαναπατρισμό τουριστών και κυπρίων – μόνιμων κατοίκων της χώρας.
Ακολούθησαν στις 12.30 επίσης προγραμματισμένη πτήση από την Μόσχα με Β-737 της Pobeda και δεύτερη προγραμματισμένη πτήση από την Μόσχα της Aeroflot δέκα λεπτά αργότερα  για επαναπατρισμό Ρώσων. Οι πτήσεις αναχώρησαν στις 1.00 και 2.30 αντίστοιχα προς την  Μόσχα.
Στις 2.50 προσγειώθηκε και αεροσκάφος της Lufthansa σε προγραμματισμένη πτήση από την Φρανκφούρτη με σκοπό τον επαναπατρισμό επιβατών που αναχώρησε στις 4.00.
Στις 4.15 προσγειώθηκε η ναυλωμένη πτήση της Blue Air από το Λούτον, επαναπατρίζοντας 121 Κυπρίους από την Βρετανία. Τοο  αεροσκάφος επέστρεψε στην βάση του στο Βουκουρέστι.
Λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα, έφτασε στην Λάρνακα και η τρίτη πτήση επαναπατρισμού Κυπρίων από την Βρετανία, αυτή της Jet2 με 147 επιβάτες.
Δύο  ιδιωτικά τζετ του ίδιου τύπου – Learjet 45 – έφτασαν στην Κύπρο ταυτόχρονα στις 4.30, το ένα από το Όσλο (όπου και επέστρεψε αργά το απόγευμα) και προσγειώθηκε στην  Λάρνακα και  το δεύτερο από Λουξεμβούργο και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου.  Στην Λάρνακα στις 5.45 το απόγευμα προσγειώθηκε και ιδιωτικό οκταθέσιο αεροσκάφος πολυτελείας που ήρθε από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου και επέστρεψε.
Στις 7.00 προσγειώθηκε και πτήση της Norwegian, από το Όσλο για επαναπατρισμό Νορβηγών από την Κύπρο και στις 7.30 πτήση της Easy Jet από το Λίβερπουλ και δέκα λεπτά πριν τις 8.00 προσγειώθηκε το τελευταίο αεροπλάνο της ημέρας γιαα επαναπατρισμό, της Norwegian από την Στοκχόλμη.
Εννέα πτήσεις προς Βρετανία – Γερμανία από Πάφο
Σε σχέση με την κίνηση στο αεροδρόμιο Πάφου, στις 11.00 δόθηκε άδεια για προσγείωση αεροσκάφους της EasyJet, προερχόμενο από το Βερολίνο για επαναπατρισμό. Έγινε αμέσως η επιβίβαση και το αεροσκάφος αναχώρησε  μισή ώρα αργότερα με προορισμό το Βερολίνο.
Δεύτερο 35θέσιο Αντόνωφ (An-22A) της Antonov Design Bureau Airlines, έφτασε στις 11.20 στο αεροδρόμιο Πάφου από την Πρίστινα (Κοσσυφοπέδιο).
Στις 2.50 προσγειώθηκε στην Πάφο πτήση της EasyJet, από το Λονδίνο και στις 3.30 δεύτερο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας από το Μάντσεστερ, για επαναπατρισμό. Στις 4.00 για τον ίδιο σκοπό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου και αεροσκάφος της TUI από το Νιούκαστλ.
Στις 4.45 στην Πάφο προσγειώθηκε και πτήση της Jet2 από το Μάντσεστερ και στις 5.15 πτήση της ίδιας εταιρείας από το Λονδίνο (Λούτον). Στις 6.30 προσγειώθηκε στην Πάφο πτήση της British Airways και στις 7.00 πτήση της TUI, επίσης για επαναπατρισμό.
Τελευταίες πτήσεις στην Πάφο χθες, ήταν αυτές της TUI και έφτασε από το Μπέρμινχαμ και τις Jet2 από το Λονδίνο λίγο πριν τις 8.00, επίσης για επαναπατρισμό  Βρετανών.
Σε όλες τις περιπτώσεις όπως μας ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, δόθηκε η σχετική άδεια αφού ελέγχθηκε ότι οι πτήσεις πληρούν τους όρους του διατάγματος.
Να σημειωθεί ότι ένα αεροσκάφος Α330 προερχόμενο από την Βρετανία, προσγειώθηκε στο Ακρωτήρι, ενώ πολύ περιορισμένη – τέσσερεις προσγειώσεις και ισάριθμες απογειώσεις – ήταν πτητική κίνηση στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου.
Για  σήμερα Κυριακή, έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής τέσσερεις πτήσεις για απομάκρυνση επιβατών προς Μόσχα (δύο πτήσεις), προς  Σόφια και προς Φρανκφούρτη από την Λάρνακα και καμία μέχρι στιγμής πτήση από την Πάφο.