Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των υποθέσεων που φτάνουν ενώπιον της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας. Το 2019 έκλεισε με 2.374 συνολικά αιτήσεις, ενώ η πτωτική πορεία των αιτήσεων καταγράφεται από το 2016 που λειτούργησε για πρώτη φορά η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας. Από 3.286 αιτήσεις που δέχτηκε η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας το 2016, καταγράφεται πτώση 28% στον αριθμό τους. 

Η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης κι επιδιώκει να βελτιώσει την εξωτερική επικοινωνία και την πληροφόρηση σε σχέση με το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας, καθώς και τη στρατηγική εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων. Τα αποτελέσματα που παράγει η Υπηρεσία δεν είναι τα αναμενόμενα, καθώς πιστεύεται ότι μπορεί να διαδραματίσει έναν πιο σημαντικό ρόλο στην ελάφρυνση των πολιτών κι επιχειρήσεων από τα χρέη. 

Όπως φανερώνουν τα στοιχεία, υπάρχει χαμηλό ενδιαφέρον για τα προσωπικά σχέδια αποπληρωμής. Οι αιτήσεις έφτασαν τις 63 για το 2019, ενώ ο αριθμός είναι σταθερός τα τελευταία τρία χρόνια. Το εργαλείο αυτό, ενώ πιστεύεται ότι μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο για τα χρεωμένα νοικοκυριά, δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως. 

Αρκετά πετυχημένο θεωρείται το εργαλείο για έκδοση διατάγματος διαγραφής οφειλών μέχρι και 25 χιλιάδων ευρώ για πολίτες οι οποίοι αποδεδειγμένα θα ανταποκρίνονται στα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας. Συγκεκριμένα, έχουν κατατεθεί 107 αιτήσεις διαταγμάτων απαλλαγής οφειλών το 2019. 

Τέλος κατά το 2019 κατατέθηκαν 38 διατάγματα πτωχεύσεων, 67 διατάγματα εκκαθάρισης και πραγματοποιήθηκαν 2.097 εκούσιες εκκαθαρίσεις.