Πλοίο το οποίο μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών, μεταξύ των οποίων και μία επιβάτης με συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού, αναμένεται να καταπλεύσει αύριο στο Λιμάνι Λεμεσού, σύμφωνα με το ΡΙΚ.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, οι αρχές της Κύπρου τέθηκαν σε συναγερμό, με το κρουαζιερόπλοιο να βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και περίπου ένα μήνα. Τις τελευταίες μέρες προσέγγισε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και το Ισραήλ, οι οποίες και δεν το δέχτηκαν. Ως εκ τούτου κατευθύνεται πλέον προς την Κύπρο.
 
 
Πάντως σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε πως με οδηγίες του ΠτΔ το πλοίο θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο Λεμεσού και πως δεν υπάρχει θέμα εξόδου επιβατών.
 
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία γυναίκα επιβάτης παρουσιάζει συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού, ενώ παρόμοια συμπτώματα φαίνεται να παρουσιάζουν και άλλοι επιβάτες. 

Στην πλειοψηφία τους οι επιβάτες είναι Ιταλοί.
 
Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου. Κατά την άφιξή του αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα ανάλογα μέτρα και θα γίνει έλεγχος μετά τον ελλιμενισμό του, από λειτουργούς των Υγειονομικών υπηρεσιών, οι οποίοι και θα αποφασίσουν εάν θα τεθεί ή όχι σε καραντίνα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο αυτό δεν είναι το μόνο που δεν δέχθηκε το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες πλοία με κοντέινερ που δεν δέχονται καταφθάνουν στην Κύπρο, ξεφορτώνονται, και μετά επαναφορτώνονται για να πάνε Ισραήλ όταν περάσει ένα χρονικό διάστημα.
 
Πηγή: philenews