Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για επαναπατρισμό των Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στο νησί.
 
Όπως δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, υπήρξε επικοινωνία με αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες που είχαν πτήσεις για Κύπρο και τους πίεσαν όπως ανοίξουν θέσεις. Λόγω όμως, όπως είπε, αδυναμίας για εξεύρεση πτήσεων, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ναυλώσει πτήσεις για επαναπατρισμό.
Αρχή θα γίνει με το Ηνωμένο Βασίλειο για όσους μπορούν να ταξιδέψουν και πληρούν τα κριτήρια του διατάγματος του Υπουργού Υγείας.
 
Όπως είπε ο υπουργός, προτρέπονται όσοι έχουν εξασφαλίσει τα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις και βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή μπορούν να ταξιδεύσουν μέσω του Ηνωμένου Βασίλειου, να επικοινωνήσουν σε σχετικό τηλεφωνικό κέντρο που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις 9 απόψε το βράδυ.
 
Το τηλέφωνο είναι 24841100.
 
Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί απόψε μέχρι και τις δύο το πρωί και θα συνεχίσει αύριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
 
Πηγή: philenews