Με τη στήριξη που θα δώσουμε στην νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης θα διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν στο έπακρον οι συμφωνίες που υπογράψαμε”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι με αυτές τις συμφωνίες η Τουρκία διασφάλισε πολύ σημαντικά στρατηγικά κέρδη.
 
Σε μήνυμά του για τη νέα χρονιά, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι “η συμφωνία για την ασφάλεια και στρατιωτική συνεργασία και η συμφωνία για την θαλάσσια δικαιοδοσία που υπέγραψαν τον Νοέμβριο με τη Λιβύη διασφάλισαν πολύ σημαντικά στρατηγικά κέρδη στην Τουρκία”.

“Με αυτό το υπόμνημα, η διαδικασία που είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα με τη συμφωνία που κάναμε με την ‘τδβκ’(ψευδοκράτος), διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο και επεκτάθηκε”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι “οι σχεδιασμοί τους να αποκλείσουν την Τουρκία εντελώς από την Μεσόγειο ανατράπηκαν εντελώς με τα τελευταία βήματα που κάναμε”.

“Πρώτα ο Αλλάχ, με τη στήριξη που θα δώσουμε στη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης, θα διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν στο έπακρον όλες αυτές οι συμφωνίες”, ανέφερε.

 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ