Την πεποίθηση πως είναι αναγκαιότητα να κατέβει τουλάχιστον πέντε μέτρα η στάθμη του νερού στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για την υποβοήθηση των ερευνών, εξέφρασε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.
 
Σε παρέμβαση του στον Active, o Ανώτερος Υδρολόγος του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων δρ. Χαράλαμπος Δημητρίου ανέφερε πως νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την μελέτη του θέματος. Στο παρόν στάδιο σύμφωνα με τον δρ. Δημητρίου, αξιολογούνται διάφορα σενάρια χειρισμού προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες εντοπισμού της σορού της 6χρονης Σιέρα.
 
 
Ανέφερε πως από πλευράς του το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων θα κάνει διάφορες μετρήσεις και αναλύσεις στο νερό με στόχο να ληφθεί μια σωστή απόφαση η οποία θα πρέπει να θέτει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή, μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα. Ο δρ Δημητρίου σχολίασε ακόμη πως το ενδεχόμενο της μόλυνσης των υπόγειων και επίγειων νερών από την άντληση του νερού της λίμνης είναι ανοικτό.
 
Καταλήγοντας ανέφερε πως η απόφαση για την άντληση ή όχι του νερού της λίμνης θα ληφθεί σε ανώτερο επίπεδο ενώ από πλευράς του το Τμήμα καλείται να παρουσιάσει τα αρνητικά και τα θετικά της κάθε περίπτωσης.
 
Πηγή: philenews/Active