«Νιώθω 16, αλλά είμαι 32. Είμαι ηθοποιός και στον… ελεύθερό μου χρόνο εσωτερική διακοσμήτρια ή στην κυπριακή interior designer». Με αυτά τα λόγια η Τζούλη συστήνει τον εαυτό της, εξηγώντας πως δεν είναι πάντοτε εύκολο να λειτουργεί επαγγελματικά και με τις δυο αυτές ιδιότητες. Παρόλα αυτά, όπως τονίζει η δύναμη του ανθρώπου είναι μεγάλη υπόθεση. «Προσωπικά, θέλω πάρα πολύ να ακολουθώ και να συνδυάζω και τα δύο, όπως κάνω τα τελευταία πέντε χρόνια. Άλλωστε και τα δυο επαγγέλματα δεν έχουν ωράρια και η έμπνευση δεν περιορίζεται στο βάρβαρο 8ωρο της καθημερινότητας. Επομένως, όποιος θέλει, μπορεί. Και πρέπει να είμαστε δημιουργικοί για να επιβιώσουμε στους δύσκολους αυτούς καιρούς».
Η Τζούλη, ανήκει στη θεατρική ομάδα “Λουμπάγκο “, που δημιουργήθηκε το 2017, «ένα κρύο και, μάλλον, εμπνευσμένο βράδυ του χειμώνα». Εξηγεί πως τα μέλη της “πάσχουν” από τον ίδιο τρόπο σκέψης και έχουν ως κοινά συστατικά την έρευνα, τον πειραματισμό, την όρεξη και την αγάπη για αυτό που κάνουν. «Για εμάς, σκοπός δεν είναι να υποκύψουμε στο χάος και να αναλωθούμε σε δεκάδες παραστάσεις, αλλά να παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη και αξιοπρεπή δουλειά κάθε χρόνο».
Αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζουν τις «Πατρίdες(h)», με θέμα την αποδοχή και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. «Μια παράσταση όπου ο λόγος δεν διαχωρίζεται από την κίνηση και τη φωνή, σαν μελωδία ή τραγούδι. Η δράση αυτή αποτελεί κράμα τριών διαφορετικών πεδίων: μουσική, χορός, θέατρο.
 
Συνδυάζοντας το παραμύθι “The Green Children” των Kevin Crossley-Holland και Alan Marks, που μιλά για την απροσδόκητη εμφάνιση δύο παιδιών με πράσινο δέρμα στο χωριό Woolpit, με τις συνεντεύξεις παιδιών που προέρχονται από άλλες χώρες –πολιτικούς ή οικονομικούς μετανάστες– και τώρα ζουν στην Κύπρο, φτάσαμε στο αποτέλεσμα της παράστασης. Στόχος, είναι προφανώς να αναδειχθεί η αξία της διατήρησης της διαφορετικότητας. Έχει σημασία ο άνθρωπος, ειδικά στις μέρες της ισοπέδωσης της ταυτότητας».
 
* Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni19, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Πέμπτη, 25 Ιουλίου: Θέατρο – Μουσική – Χορός / «πατρίdes(h)» από την Ομάδα Λουμπάγκο (Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Τζούλη Γρηγορίου, Εύα Καλομοίρη, Βασίλης Χαραλάμπους και Γιώργος Κυριάκου).
Έναρξη 21.00. Είσοδος ελεύθερη.
new blood / Είναι νέοι, δημιουργούν εκεί έξω, κι αξίζει να τους γνωρίσετε
Από το Φιλgood – Χριστίνα Σκορδή

ΦΩΤΟ: Παναγιώτης Μηνά. Styling Επιμέλεια: Shona Muir