Πήγαμε σε εστιατόριο στην παραλία Lady”s Mile. Ένας από τους εκεί υπαλλήλους,  μας πληροφόρησε πως για κάθε κρεβατάκι και κάθε ομπρέλα, χρεώνουν «πέντε ευρώ για το κάθε ένα, μαζί με λίγα φρούτα». Στην απόδειξη που μας δόθηκε καταγράφεται ότι έχουν χρεώσει νομότυπα κρεβατάκι και ομπρέλα €2.50 το καθένα και επιπλέον €7.50 για τα φρούτα. Ξέρω ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και ορίζει ως ανώτερη τιμή ενοικίασης ομπρέλας ή κρεβατιού, τα €2.50, όμως έστω και έτσι, κάποιοι βρήκαν πάλι τρόπο να μας ξεγελούν και να βάζουν το χέρι τους στην τσέπη μας. Υπάρχει κάποιος για να παρέμβει και να μας σώσει από τέτοια εκμετάλλευση;
Παναγιώτης Μ.

Επειδή τα όσα περιγράφει ο αναγνώστης μας, άπτονται θεμάτων τουρισμού, επικοινωνήσαμε χθες με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Υφυπουργείου Τουρισμού Θεοφάνη Τρύφωνος, παλιό γνώριμό μας διότι προηγουμένως ήταν Διευθυντής της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και με εκείνη την ιδιότητα, κλήθηκε από τη στήλη και απάντησε σε πολλές απορίες αναγνωστών μας που αφορούσαν θέματα της υπηρεσίας που τότε ήταν προϊστάμενος.  
Τον ενημερώσαμε για τα όσα καταγγέλλει ο αναγνώστης μας και μας είπε, ότι το συγκεκριμένο θέμα υπάγεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Στη συνέχεια τηλεφωνήσαμε στο δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη, ο οποίος μας είπε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν εμπίπτει στα όρια του Δήμου Λεμεσού αφού βρίσκεται μέσα στις βάσεις και έτσι, μας παρέπεμψε στον έπαρχο Λεμεσού Μάριο Αλεξάνδρου.
Τηλεφωνήσαμε λοιπόν και στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού (25806401) και με τη σειρά τους μας παρέπεμψαν στο κοινοτικό συμβούλιο Ασώματου, στα όρια του οποίου λειτουργεί το κέντρο. 
Τηλεφωνήσαμε λοιπόν και στην κοινοτάρχη Ασώματου Ελένη Θεμιστοκλέους η οποία μας διαβεβαίωσε ότι η τιμή ενοικίασης ομπρέλας ή κρεβατιού είναι €2.50 και έτσι παραμένει. «Σε ένα εστιατόριο, τα κρεβατάκια με τις ομπρέλες που βρίσκονται έξω ακριβώς από αυτό, ενοικιάζονται μόνο σε όσους έχουν προχωρήσει σε προκράτηση στην οποία συμπεριλαμβάνονται φρούτα και νερό με επιπλέον χρέωση. Όσοι θέλουν μόνο κρεβατάκι και ομπρέλα, μπορούν να ενοικιάσουν εκείνα που βρίσκονται δεξιά και αριστερά εκείνων που ενοικιάζονται μαζί με την αγορά φρούτων και νερού.