Αλλαγές παρατηρούνται ή αναμένονται να γίνουν το επόμενο διάστημα στα ποσοστά που κατέχουν όσοι ελέγχουν τα εμπορικά κέντρα της Κύπρου.
 
Όπως έγινε γνωστό, στο Kings Avenue Mall, η Saywear Ltd, του Όμιλου Χουλιώτη, αποζητά να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο που κατέχει στο εμπορικό κέντρο. Αυτό θα γίνει μέσω της ILERA Properties. Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του mall είναι η Athiari Commercial (Paphos) Ltd η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ακινήτων. Η μόνη δραστηριότητά της είναι η ιδιοκτησία και/ή εκμετάλλευση και/ή αξιοποίηση του  κέντρου.
 
Στη Λεμεσό, στο My Mall, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές του εξωτερικού αλλά και Κύπριους. Η ισραηλινή εταιρεία BSR Europe τέθηκε υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης και είναι σε διαδικασία διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων της. Μεταξύ αυτών και το 46% που κατέχει στο  εμπορικό κέντρο. Την ίδια ώρα, η λειτουργία του κέντρου συνεχίζεται κανονικά κι απρόσκοπτα, όπως και ο σχεδιασμός για την επέκταση του. Υπενθυμίζεται πως ο άλλος μεγάλος μέτοχος του είναι ο επιχειρηματίας Ανδρέας Χατζημιτσής.
 
Όσον αφορά το Nicosia Mall, η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού εξετάζει την συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Κύπρου και ομάδας επιχειρήσεων για απόκτηση του μετοχικού ποσοστού που κατείχε η πρώτη. Πρόκειται για τις εταιρείες  Voici La Mode, Φούρνοι Ζορπάς, PHC και υπεραγορές Αθηαινίτης που έχουν ισχυρή παρουσία στο εμπορικό κέντρο. Ο εργοληπτικός όμιλος Αθηαινίτης ελέγχει το 36% και το υπόλοιπο το έλεγχε η Τράπεζα Κύπρου. Τώρα, το 64% περνάει στην ομάδα επιχειρήσεων ως εξής: Voici La Mode 18%, Φούρνοι Ζορπάς 15%, PHC Franchised 10%, ξένοι επενδυτές 15% κι οι υπεραγορές Αθηαινίτης 6%.
 
Αλλαγές προέκυψαν στο The Mall of Cyprus και το The Mall of Engomi αλλά εσωτερικά. Ο κύριος μέτοχος των δύο εμπορικών κέντρων είναι η Atterbury Cyprus Limited, και ελεγχόταν μόνο από τις RMH Property Holdco 2(Pty) Ltd και την Atterbury Onroerend Goed Houdster Europa Cooperatief. Τώρα ελέγχουν από 36.44%  στις δύο εταιρείες και στους μετόχους έχει προστεθεί η Business Venture Investments No 1360 (Pty) Ltd (South Africa).