Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών αποφάσισε να διεκδικήσει τη διατήρηση της οντότητας του Δήμου, ενόψει της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος αναφέρει πως σε χθεσινή συνεδρία του, το δημοτικό συμβούλιο διαβεβαιώνει πως στηρίζει την  προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Εσωτερικών με την Ένωση Δήμων και την Ένωση Κοινοτήτων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
“Επιβάλλεται να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με γνώμονα πάντοτε την βέλτιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες”, αναφέρεται και προστίθεται ότι “η όποια συγχώνευση Δήμων, θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια των αρχών που έχουν τεθεί αλλά και να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και στοιχεία”.
 
Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, υποδεικνύει η ανακοίνωση, είναι ο έβδομος παγκύπρια σε πληθυσμό και “στα πλαίσια των συγχωνεύσεων θεωρούμε τουλάχιστον αυτονόητη την συνένωση μας με τα Πάνω Πολεμίδια, δημιουργώντας ακόμη πιο μεγάλο τον Δήμο μας, ενώ υπάρχει ακόμη η δυνατότητα συνένωσης  και με άλλες γειτνιάζουσες περιοχές”.
 
Σημειώνεται δε ότι, στη βάση της μελέτης που έχει κυκλοφορήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών, διαφαίνεται ότι ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, σχεδόν σε όλες τις παραμέτρους που εξετάζονται, βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο, κάτι που με τις συνενώσεις θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.
 
“Το Δημοτικό Συμβούλιο στηριζόμενο στα πιο πάνω αποφάσισε ομόφωνα όπως διεκδικήσει τη διατήρηση της οντότητας του σαν Δήμος”, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ