Μια πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει αύριο Πέμπτη η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το δίκτυο EURES. Πρόκειται για την “Get a Job”, η οποία διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον Χαρουπόμυλο Λανίτη στη Λεμεσό από τις 10:00 έως τις 19:00.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της έκθεσης είναι να βοηθήσει τους νέους να βρουν την εργασία που τους ταιριάζει σε Κύπρο και Ευρώπη. Η έκθεση, προστίθεται, επιδιώκει να στηρίξει τους νέους, ώστε να προγραμματίσουν τα μελλοντικά επαγγελματικά τους βήματα, προσφέροντάς τους πληροφορίες για τις ευκαιρίες εργοδότησης και τις κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν στην Κύπρο και τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολλοί νέοι στη χώρα μας με πανεπιστημιακά προσόντα, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά πτυχία, σήμερα, είτε είναι στην ανεργία είτε υποαπασχολούνται είτε εργάζονται σε θέσεις άσχετες με τις δεξιότητες και γνώσεις τους. Η κυπριακή αγορά εργασίας, λόγω διαφόρων προβλημάτων και παραγόντων, δεν είναι σε θέση να απορροφήσει όλους τους Κύπριους νέους απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών. Και, δυστυχώς, λίγοι είναι εκείνοι οι νέοι που τολμούν να αναζητήσουν το μέλλον τους σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι πλείστοι νέοι μας διακατέχονται με μία νοοτροπία που δεν συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή και ούτε με το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος σε μια μεγάλη ένωση χωρών, μία ενωμένη αγορά εργασίας. Προτιμούν μία πλασματική ασφάλεια που τους προσφέρει η οικογένεια και το γνωστό τους περιβάλλον. Αυτό όμως τούς περιορίζει τους ορίζοντες, τους καθηλώνει επαγγελματικά και τους υποβιβάζει να ονειρεύονται και να κυνηγούν –πολλές φορές πάση θυσία– μία θέση στο Δημόσιο. 
Η αυριανή έκθεση είναι μια ευκαιρία. Είναι μια πόρτα που μπορεί να ανοίξει επαγγελματικές ευκαιρίες άμεσα και αργότερα. Και αξίζει οι νέοι να την επισκεφθούν. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν σχεδόν 50 εταιρείες από διάφορους κλάδους που έχουν ανοικτές θέσεις εργασίας και θα είναι παρόντες οργανισμοί όπως ο Your First Eures Job, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το EPSO-EU Careers.