To Top
03:12 Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Το σκεπτικό της στήριξης στον Νικόλα Παπαδόπουλο
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "Φ" Το σκεπτικό της στήριξης στον Νικόλα Παπαδόπουλο
  07 Δεκεμβρίου 2017, 11:32 πμ  

Πολίτες!
Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας!
 
Για πόσο καιρό νομίζεται θα το λέμε αυτό μετά την λύση όπως αυτή διαφάνηκε στο Γκραν Μοντανά; Θα αντέξει μια λύση που περιέχει βέτο των ΤΚ σε ΟΛΑ τα ζητήματα της κεντρικής κυβέρνησης; Με λιγότερα βέτο πόσο άντεξαν οι συμφωνίες Ζυρίχης -Λονδίνου; Η Τουρκία απαιτεί διάλυση της ΚΔ και αντικατάσταση της με δύο ισότιμα κρατίδια, υπό τον έλεγχο της. Είσαστε έτοιμοι να δεχθείτε τέτοιες λύσεις; Αν όχι σας καλώ να υποστηρίξουμε Νικόλα Παπαδόπουλο. Για τούτο πρωτίστως τον στηρίζω. Για να έχω Πατρίδα και ταυτότητα. Για να είμαι αναγνωρισμένος Πολίτης. Αύριο σε μια κρίση η διεθνής μας ταυτότητα δηλ. το διαβατήριο μας δεν θα αναγνωρίζεται αφού το Ομόσπονδο Κεντρικό Κράτος θα έχει γίνει θρύψαλα. Δεν θα υπάρχει αναγνωρισμένη αρχή έκδοσης. Γι’ αυτό θέλουμε λύση που να εγγυάται τη συνέχεια της ΚΔ, λύση που να αντέξει στις δοκιμασίες. Ποτέ μα ποτέ δεν καταργείς το κράτος σου. Δεν μπορεί το 82% να είναι όμηρο στο 18% και μάλιστα όμηρο στην Άγκυρα όπως πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους μας . Ο συνέταιρος μας θα είναι η Τουρκία αφού αυτή ελέγχει πλήρως τους ΤΚ. Γι’ αυτό δεν δεχόμαστε Κυπροποίηση όλων των εποίκων, για να προστατεύσουμε μεταξύ άλλων και ότι οι ΤΚ θα έχουν εκεί την πλειοψηφία. Γι’ αυτό θέλουμε μια λύση με το σωστό περιεχόμενο, δηλαδή οι άλλοι θα δεχόντουσαν λύση με το λανθασμένο περιεχόμενο;
 
Μας λένε κουράστηκε ο λαός και είναι έτοιμος να κάνει εκπτώσεις στην λύση. Τους λέμε, ανοησίες! Αυτοί κούρασαν τον λαό με την παραίτηση τους από κάθε μορφή διεκδίκησης. Αυτοί κουράστηκαν και σήκωσαν τα χέρια όχι ο λαός! Και όταν τα χέρια είναι πάνω, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αγώνες με την γλώσσα δηλ. με λόγια. Ο λαός μας άντεξε 300 χρόνια Τουρκικής κατοχής και δεν τα έβαλε κάτω και τον κούρασαν 40 χρόνια??!! Μα με ποιους κάνουν παρέα αυτοί οι ηγέτες μας;; Ο λαός μας είναι εκεί, έτοιμος για νέες μάχες όταν τον εμπνεύσουν οι ηγήτορες του όταν μπουν αυτοί μπροστά, όταν πεισθεί ο λαός για την αξιοπιστία των ηγετών του. Η αδιαφορία του λαού δεν είναι παραίτηση, αλλά απάντηση-άμυνα σε ελλειπούσα ηγεσία .
Δια τούτο επιβάλλεται η αλλαγή. Θέλουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνίζεται για τον λαό. Που θα την αγγίζουν τα προβλήματα του. Η οικουμενική προσπάθεια μας σε όλα τα μέτωπα θα φέρει ένα φρέσκο αέρα στην γονατισμένη κοινωνία μας που θα διώξει μακριά την αχλή της ηττοπάθειας και της απόγνωσης. Θα κάνουμε πέρα τις κουρτίνες του φόβου και θα μπει μέσα το φως της ελπίδας. Όπου η νέα γενιά ελεύθερη από τις φοβίες των παλαιότερων να διεκδικήσει για την πατρίδα της ότι οι άλλοι νέοι στην Ευρώπη θεωρούν δεδομένα.
 
Οι ηγέτες ηγούνται δεν ακολουθούν κρυμμένοι από πίσω. Γι’ αυτό παρετήθειν για να μπω μπροστά. Έτσι κερδίζονται τα μεγάλα και ωραία για τον λαό μας. Το να ηγείσαι από την πρώτη γραμμή των Συναγερμικών που ψηφίζουν Νικόλα απαιτεί θάρρος αλλά είναι και τιμή μεγάλη .
Ο αγώνας που καλούμαστε να κάνουμε δεν έχει προηγούμενο. Εδώ παίζεται η τύχη της Πατρίδας μας. Μια νίκη του Ν. Αναστασιάδη ή του Στάυρου Μαλά θα άνοιξη τον δρόμο για την λύση που σας περιέγραψα η οποία όμως ανεξαρτήτως της καταστροφικότητας της θα περάσει αφού θα έχει την στήριξη Ακελ Δησυ και νενεκιδων απροσδιορίστου προσδιορισμού. Γι’ αυτό αγ. πραγματικοί μου φίλοι, η σημασία των εκλογών αυτών είναι τεράστιας σπουδαιότητας για την συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρου. Είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο Δημοψήφισμα. Από ένα Ναι ή Όχι κρέμεται η ζωή μας στον τόπο των προγόνων μας . Έτσι πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι αν θα κερδίσει ο Δησυ ή το Ακελ ή το Δηκο αλλά αν θα κερδίσουν αυτοί που θα οδηγήσουν την χώρα μας στα μαύρα χρόνια του 63/64 ή θα κερδίσουν αυτοί που θα τους σταματήσουν δηλ. εμείς.
 
Τον Συναγερμό τον κτίσαμε για να βοηθήσει στην απελευθέρωση της Κύπρου όχι για να συγχύζει την ελευθερία με την επανένωση. Για τούτο μπορούμε να ψηφίσουμε άλλο υποψήφιο από τον υποψήφιο του κόμματος μας χωρίς να εγκαταλείπουμε  τις αρχές μας. Άλλο κομματικός Συναγερμός, άλλο οι αξίες του. Γι’ αυτό μπορούμε να ψηφίσουμε Νικόλα και να είμαστε Συναγερμικοί. Ψηφίζοντας τον σωστό υποψήφιο συνεχίζουμε ως Συναγερμικοί να υπηρετούμε την πατρίδα μας. Γι’ αυτό ψηφίζω Νικόλα και είμαι ήσυχος με την συνείδηση μου. Το αντίθετο, θα ήταν εγκατάλειψη της συνείδησης μας. Γι’ αυτό καλούμε τους Συναγερμούς που έχουν την Πατρίδα πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και τις επιθυμίες του Ενός, να ψηφίσουν για το καλό των πολλών.
 
Το κριτήριο της καλής ηγεσίας δεν είναι η απουσία αμφιβολιών για την επιτυχία αλλά το θάρρος να βηματίζει μπροστά στη πρώτη γραμμή χωρίς να γνωρίζει το αποτέλεσμα του αγώνα. Με την ποιότητα όμως που χαρακτηρίζει τους παλιούς Συναγερμικούς, με την ποιότητα της προσωπικότητας του υποψηφίου μας Νικόλα Παπαδόπουλου και με τη ευλογία από ψηλά όσων κάνουν το σωστό σε δύσκολο περιβάλλον η Νίκη στις Προεδρικές εκλογές είναι βέβαια!
 
Ο άλλος σημαντικός λόγος που στηρίζω Νικόλα είναι η έγνοια του για την άμυνα του τόπου μας. Για την άμυνα των ελεύθερων περιοχών. Γιατί αναγνωρίζει ότι δεν έχουμε περιθώρια άλλης ήττας. Αν αποφασίσει ο επικίνδυνα απρόβλεπτος Ερντογάν να προχωρήσει, η στρατιωτική μας ισχύς πρέπει να είναι εις θέση να του κόψει το χέρι. Καλές οι προς τους ξένους επικλήσεις αλλά αν είναι εις μάτιν αφού οι ξένοι με ξένο μάτι βλέπουν τα προβλήματα μας, σε μας θα πέσει το βάρος της υπεράσπισης της χώρας . Και μόνο Νίκη είναι η επιλογή μας. Γι’ αυτό η εμφανής περιφρόνηση προς τος ένοπλες δυνάμεις μας από την παρούσα κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει άμεσα και η ανόρθωση της Εθνική υποχρέωση. Να είναι σε ελληνικά χέρια η ελευθερία του Νότου όχι στην Τουρκική διάθεση.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος να γνωρίζει ότι οι Συναγερμικοί που θα αψηφήσουν το κόμμα τους και θα τον ψηφίσουν είναι από τη καλύτερη ύλη καμωμένοι που κάθε ηγέτης θέλει δίπλα του. Σε αυτούς θα στηριχθεί όταν έχει αμφιβολίες και αβεβαιότητες διαμορφώνουν το περιβάλλον ή όταν τον εγκαταλείπουν φίλιες δυνάμεις. Οι Συναγερμικοί είναι ροτσίδες με μικρό ρ, δεν εγκαταλείπουν, δεν αποχωρούν ούτε υποχωρούν όταν βαθιά μέσα τους νιώθουν ότι κάνουν το σωστό. Γι’ αυτό είναι οπαδοί που κάθε αρχηγός θα ήθελε. Όταν δε ο αρχηγός αγαπητέ Νικόλα οδηγεί μπροστά από όλους όταν δεν δέχεται το νερό για τον εαυτό του ή τους δικούς του διότι δεν φτάνει για όλους τότε αγ. μου φίλε παύσε να ανησυχείς, η Νίκη είναι ήδη δίκη σου.
 
Δεν θέλω να έρθετε μαζί μας ενάντια στην συνείδηση σας. Θέλω να έρθετε μαζί μας συνειδήτα. Θέλουμε μόνο τους πρόθυμους. Αυτή την αυθεντική εθελοντική δύναμη και δυναμική θέλουμε να δώσουμε στον Νικόλα. Μην νομίζετε ότι δεν το αξίζει . Ότι είναι απλό πράγμα να είσαι υποψήφιος . Μπορούσε να μείνει σπίτι του στην θαλπωρή της οικογένειας του και να υποστήριξη άλλον. Όμως το καθήκον κτύπησε την πόρτα του ως ο πλέον αποδεκτός ηγέτης του ενδιάμεσου χώρου. Αυτός που συγκέντρωνε την μεγαλύτερη αποδοχή. Η ιστορία ακούμπησε τον ώμο του Νικόλα. Και απάντησε στο κάλεσμα διαλέγοντας το δύσκολο αντί το εύκολο. Και μπήκε μπροστά αφού αν δεν είμαστε εμείς αποφασισμένοι και διατεθειμένοι να αναλάβουμε δράση δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους άλλους να το κάνουν. Αυτό το βλέπουμε και εκτιμούμε γι’ αυτό ο Συναγερμικός ούριος αέρας θα φουσκώσει τα πανιά της νίκης σου αγ. Νικόλα, για μια καλύτερη Κύπρο. Το 2004 όχι μόνο ο Τάσος αλλά και ο Νικόλας είπε το δικό του ΟΧΙ. Έδειξε το δικό του μέταλλο. Γι’ αυτό η Κύπρος μπορεί να ελπίζει.
 
Η μακρόριζη Συναγερμική ταυτότητα μας, μας έμαθε να μην σκύβουμε μπροστά στα δύσκολα αλλά όρθιοι και περήφανοι να κάνουμε το καθήκον μας και από το χρέος μας καθοδηγούμενοι, να παλέψουμε να ξεφύγουμε από την κινούμενη άμμο που μας τραβά προς τον πάτο και στην εξαφάνιση 3,000 χρόνων Ελληνικής παρουσίας στο νησί μας. Αξίζει κάποιος να παλέψει για τέτοιους ωραίους αγώνες και ας είναι ανηφορικός ο δρόμο. Δια τούτο είναι πικρή η Δάφνη, διαφορετικά γλυκιά θάταν, στρωμένη σε κατήφορο. 
 
Είμαστε οι Συναγερμικοί γνήσιοι και αυθεντικοί, μπορείς Νικόλα να βασίζεσαι πάνω μας. Απόψε εδώ ξεκινά η επανάσταση μας. Δεν είμαστε σε λουρί δεμένοι να μας παίρνουν κάποιοι όπου επιθυμούν και να μας θεωρούν δεδομένους. Σήμερα κάνουμε την Επανάσταση μας. Σήμερα αρχίζει η πορεία διόρθωσης. Αυτή την νύκτα θα την θυμόμαστε για χρόνια πολλά. Παίρνουμε μέρος σε κάτι σπουδαίο Σήμερα γράφουμε Ιστορία .Θα λέμε στα παιδία μας: “Είμασταν και εμείς εκεί‘’. Αν δεν κερδίσουμε θα χάσουμε την Κύπρο μας. Γι’ αυτό θα κερδίσουμε.
 
Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους.

  Χρίστος Ρότσας   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.