Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης τριών ετών σε 21χρονο και τεσσερισήμισι χρόνων σε 23χρονο, αφού κρίθηκαν ένοχοι για υπόθεση που αφορά παράνομη κατοχή και μεταφορά αυτόματου πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου οι δύο νεαροί αντιμετώπιζαν συνολικά 14 κατηγορίες. Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη για την επιβολή των ποινών την παραδοχή του αδικήματος από τους δύο νεαρούς, τη συνεργασία τους με τις αρχές, το νεαρό της ηλικίας τους, το λευκό ποινικό τους μητρώο και τα οικογενειακά και οικονομικά τους δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης μετά από σχετική πληροφορία για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, μέλη του ΤΑΕ και της ΥΚΑΝ Λάρνακας, εντόπισαν το νεαρό ηλικίας 21 ετών λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 26ης Οκτωβρίου 2021, να βρίσκεται σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης υποστατικού στη πόλη. Ο νεαρός υποβλήθηκε σε έλεγχο, ενώ σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, εντοπίστηκε στον χώρο αποσκευών, σε νάιλον συσκευασία, ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο, μαζί με φυσιγγιοθήκες και αριθμό φυσιγγίων. Όσον αφορά στον 23χρονο, συνελήφθη το απόγευμα της 4ης Νοεμβρίου 2021 με δικαστικό ένταλμα που εκδόθηκε, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τις έρευνες που διεξήγαγε το ΤΑΕ Λάρνακας για την προέλευση του αυτόματου πυροβόλου όπλου.