Η Volvo Cars ανακοινώνει σταθερά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, εν μέσω συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στο διεθνές εμπόριο, αυξημένων τιμών για τις πρώτες ύλες και περιορισμών στην εφοδιαστική αλυσίδα που προέκυψαν από τα πρόσφατα lockdown στην Κίνα λόγω της πανδημίας. Οι λιανικές πωλήσεις της Volvo Cars έφθασαν τα 143.006 αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 27% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Λόγω της πολιτικής τιμών και της προϊοντικής σύνθεσης, τα έσοδα δεν επηρεάστηκαν στον ίδιο βαθμό και ανήλθαν σε 71,3 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες (SEK), σημειώνοντας μόνο ελαφρά μείωση 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι χαμηλότεροι όγκοι πωλήσεων στη διάρκεια του τριμήνου επηρέασαν επίσης τα λειτουργικά κέρδη της Volvo Cars, που ωστόσο παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερά μέσω της υλοποίησης ισχυρής τιμολογιακής πολιτικής, αλλά και της προϊοντικής σύνθεσης. Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη επηρεάστηκαν θετικά από το λογιστικό αποτέλεσμα της εισαγωγής της Polestar στο χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα, με την Volvo Cars να αποτελεί τον βασικό μέτοχο.

Οι πωλήσεις της Volvo Cars κατά το δεύτερο τρίμηνο επηρεάστηκαν από τους συνεχιζόμενους περιορισμούς στον εφοδιασμό, που μεταφέρθηκαν από τα προηγούμενα τρίμηνα. Η επίπτωσή του θα συνεχίσει να αποτυπώνεται και στο τρίτο τρίμηνο. Για το σύνολο του 2022, στόχος παραμένει το διψήφιο μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή ο υπερδιπλασιασμός του σε σχέση με το 2021. Η Volvo Cars καταγράφει επίσης μία αξιοσημείωτη βελτίωση στη σταθεροποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της, με την παραγωγή να σημειώνει ισχυρή ανάκαμψη κατά τον Ιούνιο. Υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η κανονικοποίηση θα συνεχιστεί, η εταιρεία αναμένει προοδευτική αύξηση της παραγωγής τους επόμενους μήνες.

 

 

Με βάση τα παραπάνω, η Volvo Cars προσδοκά ότι ο συνολικός όγκος της παραγωγής της για το 2022 θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο το 2021.

 Στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, τα μοντέλα Recharge παρέμειναν δημοφιλή ανάμεσα στους πελάτες. Στο δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις των μοντέλων Recharge αντιπροσώπευσαν το 31% των συνολικών πωλήσεων, μία αύξηση σε σχέση με το μερίδιο 24% που κατέγραψαν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Χωρίς τους περιορισμούς στον εφοδιασμό, αυτό το ποσοστό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Τα σχέδια της εταιρείας για τη μείωση του CO2 υλοποιούνται όπως προβλέπεται. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, οι εκπομπές CO2 ήταν 10% χαμηλότερες σε σχέση με το έτος αναφοράς, 2018, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία της Volvo Cars που προβλέπει ότι το 2025 οι εκπομπές CO2 ανά αυτοκίνητο θα είναι μειωμένες κατά 40%.

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy