Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το θεατρικό φεστιβάλ Αντί- Σκηνο στο υπαίθριο κοινοτικό πάρκο- ησυχαστήριο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Ακόμη πιο αναβαθμισμένη, η φετινή διοργάνωση λαμβάνει χώρα από την Παρασκευή 26 μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου, ξεδιπλώνοντας ένα πρόγραμμα με 11 προτάσεις και με τη συμμετοχή 25 καλλιτεχνών.

Ενθουσιώδεις επισκέπτες και ντόπιοι θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μιας διοργάνωσης που συνδέει φύση και τέχνη, με φόντο τη θάλασσα, από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φέτος θέατρο, μουσική και προβολές, ενώ δίνει βήμα και σε νέους καλλιτέχνες.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 5μ.μ. με την καλλιτεχνική περφόρμανς του Σταύρου Ξ. Πέτρου «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν». Ακολουθεί η παράσταση σωματικού θεάτρου- κλόουν από την Ομάδα Γιασεμίν «The New Reality Show», σε ερμηνεία των Άννης Σοφοκλέους, Ναταλίας Παναγιώτου.

Στις 7.30μ.μ. είναι προγραμματισμένη η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Παρέμβασις «Το Ρόδο της Δαμασκού», σε σκηνοθεσία Μαρίνας Αθανασίου-Τάκη. Ερμηνεύει η Ευανθία Πολυβίου σε κινησιολογία της Μαρίνας Κλεάνθους.

Στις 9μ.μ. παρουσιάζεται το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάεφ από την ομάδα Σόλο για Τρεις, σε σκηνοθεσία Χριστόδουλου Ανδρέου. Ερμηνεύουν οι Αντωνία Χαραλάμπους, Φοίβος Παπακώστας και η μουσικός Αναστασία Δημητριάδου.

Το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει στις 11μ.μ. το μουσικό αναλόγιο «Κανένας: Όμηρος- Τζόις- Καζαντζάκης» με τη συμμετοχή των Μαρίνας Κατσαρή και Βαγγέλη Γέττου.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου το πρόγραμμα ξεκινά στις 11π.μ. με μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Τα στερεότυπα στο Κυπριακό θέατρο». Συντονίζει η Λέα Μαλένη.

Στις 5μ.μ. οι Γιώργος Μηνά και Γιώργος Παπακωνσταντίνου προτείνουν τη μισάωρη μουσική αφήγηση «Αντ//ηχώ». Στις 7μ.μ. παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Λυσιστράτης Ανάγνωση» από την ομάδα Τεχνών Θέατρο, σε σκηνοθεσία Φώτη Φωτίου και ερμηνεία Τερέζας Ευριπίδου, Φώτη Φωτίου/

Ακολουθεί η περφόρμανς- διάλεξη των Εύης Καρσερά και Αρίστης Σπύρου «Τελικά η Λεμεσός κάμνει σεξ;» Στις 9.30μ.μ. η Σκηνή 8 παρουσιάζει την παράσταση «Νοσταλγία» σε ερμηνεία Πέννυς Φοινίρη, Αντρέα Μακρή και σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου.

Ακολούθως η Ναταλία Παναγιώτου προτείνει τη σύντομη σόλο περφόρμανς «I said bi bi», λίγο πριν το πρόγραμμα της ημέρας κλείσει με πάρτι, σε μουσικές επιλογές του dj WanderWonder.

Η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική από τις 11 το πρωί και συζητήσεις πάνω στον απόηχο των συμβάντων.

Προπώληση εισιτηρίων από tickethour.