Λόγω των υπερβολικά υψηλών ενοικίων που υπάρχουν στην Λεμεσό, πολλοί φοιτητές προερχόμενοι από την επαρχία Πάφου επιλέγουν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και μέσα μαζικής μεταφοράς για να πηγαινοέρχονται στο Πανεπιστήμιο τους.

Παρόλα αυτά, τα ωράρια των μέσων μαζικής μεταφοράς των δημόσιων συγκοινωνιών, στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν βολεύουν τους φοιτητές, αφού πολλές φορές αναγκάζονται να μένουν στη Λεμεσό μέχρι τις βραδινές ώρες μέχρι την ολοκλήρωση των καθημερινών μαθημάτων και εργαστηρίων τους.

Προς τον σκοπό αυτό, σε επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου, Ηλίας Μυριάνθους με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ζήτησε όπως προστεθούν και βραδινά ωράρια στο δρομολόγιο Πάφου–Λεμεσού–Πάφου, για να μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι οι φοιτητές και να μην ταλαιπωρούνται.

Ο Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι εάν ο ελάχιστος αριθμός των φοιτητών που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία είναι τουλάχιστον 20 φοιτητές προερχόμενοι από την επαρχία Πάφου, τότε δεσμεύεται ότι το εν λόγω ζήτημα θα διευθετηθεί και θα ενσωματωθεί στους νέους σχεδιασμούς του Υπουργείου πριν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με την ανάδοχο εταιρεία μεταφορών.

 Ως εκ τούτου, καλούνται όλοι οι φοιτητές να οργανωθούν και να συντονιστούν μεταξύ τους και να ενημερώσουν με τη σειρά τους είτε το ίδιο το Υπουργείο, είτε το γραφείο του βουλευτή κ. Μυριάνθους και να δοθεί ο σχετικός κατάλογος μαζί με τον αριθμό αυτών των φοιτητών που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες, για την επίλυση αυτού του προβλήματος.