«Εγώ ήμουν αυτός που πάλεψε περισσότερο από όλους για μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις και το ξέρει ο κόσμος όλος», ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, αναφερόμενος στη δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου σύμφωνα με την οποία στις συνομιλίες του Κρανς Μοντανά, οι τότε Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και Ελλάδας Νίκος Κοτζιά, ήταν τα δύο άτομα που τάχθηκαν υπέρ «μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαυρογιάννης διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αυτό που είπε ο κ. Παπαδόπουλος στηρίζεται σε λανθασμένη ενημέρωση. Δεν νομίζω ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος από τους δύο προαναφερθέντες, είχε ακριβώς αυτή τη θέση».

«Δεν μπορούμε να διακυβεύουμε την ζωή και την υγεία των ανθρώπων»

Την υπόσχεση πως με την ανάληψη της εξουσίας θα ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες για υψηλό επίπεδο προστασίας και να τεθεί ψηλά ο πήχης της ασφάλειας και υγείας των κατοίκων της περιοχής Βασιλικού, έδωσε σήμερα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προσθέτοντας πως δεν μπορούμε να διακυβεύουμε τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που είχε με τη Συντονιστική Επιτροπή των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι «είναι απαραίτητο να προβούμε όλοι μαζί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την περιοχή αυτή». Προς το παρόν, πρόσθεσε, «είμαστε σε μια διαδικασία μελέτης των ζητημάτων και εξαγγελίας κάποιων μέτρων και κάποιων πολιτικών και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση».

Η υπόσχεση μας, ανέφερε, «είναι όταν θα αναλάβουμε την εξουσία, ότι θα προβούμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει υψηλό επίπεδο προστασίας και για να εφαρμόζονται πλήρως τα ευρωπαϊκά στάνταρτ, οι κανονισμοί και να τεθεί ο πήχης της ασφάλειας και της υγείας των κατοίκων πάρα-πάρα πολύ ψηλά. Δεν μπορούμε να διακυβεύουμε τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων μας».

Εξάλλου ο Λευτέρης Φωκά, Κοινοτάρχης Καλαβασού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, ανέφερε για την συνάντηση ότι αφορούσε «τα θέματα τα οποία απασχολούν την περιοχή, τα προβλήματα υγείας και ασφάλειας των κατοίκων». Πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή περιοδεία για να έχει ιδίαν άποψη και μετά θα συζητήσουμε τα θέματα αυτά με στόχο να έχουμε στο μέλλον κάποιες υποσχέσεις για να τηρηθούν μέτρα υγείας και ασφάλειας».

ΚΥΠΕ