• Λύσεις στους τομείς που σχετίζονται με ακίνητα, τουρισμό και ΑΠΕ

Mε προσεκτικές και σωστές κινήσεις η Domenica Group είναι ένας όμιλος που συμβάλει στην ανάπτυξη σε διάφορους τομείς της οικονομίας, αναφέρει σε συνέντευξη στο Forbes ο Πρόεδρος του Ομίλου, Χριστάκης Χαραλάμπους. Για το λόγο αυτό, τονίζει, σχεδιάζουμε τα μελλοντικά έργα του Ομίλου με γνώμονα το «added value» προς τον πελάτη, ακολουθώντας τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. 

Ο Όμιλος αποτελείται από οκτώ εταιρείες και προσφέρει λύσεις σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με ακίνητα, τουρισμό και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η εταιρεία και τι υπηρεσίες προσφέρει;

Ο όμιλος εταιρειών Domenica ιδρύθηκε το 1961. Είναι οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς, που βρίσκεται στις επάλξεις εδώ και έξι δεκαετίες, βάζοντας τη δική της σφραγίδα στην οικονομία της χώρας. Ο όμιλός μας δραστηριοποιείται, κυρίως, στον κατασκευαστικό τομέα και στον κλάδο ανάπτυξης γης, αποπερατώνοντας από το 1961 μέχρι σήμερα μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου, Χριστάκης Χαραλάμπους

Παράλληλα, οι δραστηριότητές μας επεκτείνονται και στον τουριστικό τομέα, αφού στην ιδιοκτησία μας βρίσκεται αριθμός ξενοδοχείων. Ακόμα, τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε την Domenica Solar, τον «πράσινο» βραχίονα της εταιρίας που ασχολείται με το σχεδιασμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για κατοικίες και επιχειρήσεις, καθώς και τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, προσφέροντας επενδυτικές λύσεις και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία του Ομίλου;

O όμιλος μας ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή της οικοδομικής ανάπτυξης του νησιού. Κατά τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του και μέχρι το 1990, ο όμιλος ασχολήθηκε με την ανέγερση τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών έργων. Τα πρώτα βήματα στον τομέα ανάπτυξης γης έγιναν την περίοδο 1969 – 1973. Το 1995 επεκταθήκαμε στον τουριστικό τομέα, ξεπερνώντας σήμερα τις 1000 κλίνες, ενώ το 2017 ξεκινήσαμε τα πρώτα βήματα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σήμερα, ο τομέας αυτός αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες του ομίλου με εκατοντάδες πελάτες σε παγκύπρια βάση.

 

 

Ποια είναι η βάση της φιλοσοφίας του Ομίλου;

Όλα τα έργα που προσφέρουμε για πώληση είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, κάτι που προσδίδει μεγάλη ευελιξία στις τιμές πώλησης και στον τρόπο αποπληρωμής. Η ασφάλεια των επενδύσεων των πελατών μας, η ειλικρινής και άμεση σχέση τόσο μαζί τους όσο και με τους συνεργάτες μας και φυσικά η προσφορά μας στην κοινωνία της Κύπρου αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της δουλειάς μας. Στόχος μας είναι η αξιοπιστία, τα υψηλά πρότυπα κατασκευής και φυσικά ο σεβασμός στον πελάτη.

Σημαντικός όγκος των πωλήσεων μέσω παλιών πελατών μας

Τι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τομέα της οικονομίας;

Μετά από 60 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στις εξαιρετικά ανταγωνιστικές βιομηχανίες του τουρισμού, της ανάπτυξης γης και των κατασκευών είμαστε περήφανοι για τα υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών μας. Δεν είναι τυχαίο που ο πιο σημαντικός όγκος των πωλήσεών μας έρχεται μέσω παλιών πελατών μας. Θεωρώ ότι ο σεβασμός που επιδεικνύουμε προς αυτούς, αλλά και το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που προσφέρουμε μέσα από όλες τις εταιρείες του ομίλου, μας διατηρούν ανταγωνιστικούς τόσο στην ποιότητα όσο και στις τιμές.

Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το πορτφόλιο των έργων σας;

Ο όμιλος μας διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ακινήτων που μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα γούστα και τις οικονομικές δυνατότητες των πελατών μας. Τα έργα μας ολοκληρώνονται με τις υψηλότερες προδιαγραφές, ενώ χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους κατασκευής, σε συνδυασμό με μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια των εργαζομένων. Καθώς είμαστε οργανισμός που αναπτύσσεται διαρκώς, προσπαθούμε μέσα από την καινοτομία και την ενδελεχή ανάλυση να οδηγούμε την αγορά και να μην οδηγούμαστε παθητικά από αυτή, εκτιμώντας πως είναι ο πλέον αποδοτικός τρόπος για να παραμένουμε ανταγωνιστικοί.

Που οφείλεται η επιτυχία σας;

Θεωρώ ότι η επιτυχία μας οφείλεται πρώτα από όλα στην εμπιστοσύνη που εισπράττουμε από τους πελάτες μας. Στη δυνατότητα που έχουμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις ιδιοκατοίκησης και επένδυσης, όπως και στη συνεχή προσαρμογή μας στις τάσεις της αγοράς.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός, άλλωστε, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών μας είναι Κύπριοι.

Σημαντικός παράγοντας είναι ακόμη η μακροχρόνια σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης με τους υπαλλήλους και συνεργάτες μας.

Προς το μέλλον ακολουθώντας τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης

Ποια τα μελλοντικά σχέδια και στόχοι του ομίλου;

Στόχος του ομίλου ήταν ανέκαθεν η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες του. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζουμε τα μελλοντικά έργα του Ομίλου με γνώμονα το «added value» προς τον πελάτη, ακολουθώντας τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε ένα μεγαλεπήβολο οικιστικό έργο στην καρδιά της πόλης της Πάφου σε τεμάχιο που γειτνιάζει με το «Πάρκο των χρωμάτων», μια περιοχή που με τη συμβολή και το όραμα του Δήμου Πάφου, τα τελευταία χρόνια αποκτά την παλιά της αίγλη λόγω του μεγάλου αριθμού επενδύσεων σε υποδομές.

Το έργο αυτό έχει σαν στόχο να αναβαθμίσει το οικιστικό προϊόν της πόλης της Πάφου, μέσα από το σχεδιασμό και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στους ενοίκους, ακολουθώντας τα πρότυπα αναπτύξεων σε μεγάλα αστικά κέντρα του εξωτερικού, χωρίς υπερβολές στις τιμές πώλησης.

Ταυτόχρονα, έxουμε ήδη ξεκινήσει την διεύρυνση του κύκλου εργασιών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με πρωτοποριακές μεθόδους αποπληρωμής, βοηθώντας περισσότερους συμπατριώτες μας να μειώσουν το λογαριασμό ρεύματος τους και στη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σαν εναλλακτική μορφή επένδυσης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Tel. +357 26 600700, Fax +357 26 600777

www.domenicagroup.com