Πράσινο φως για την κατασκευή ελικοδρομίου σε περιοχή της κοινότητας Λινού, στη βιομηχανική περιοχή Τροόδους. Η Περιβαλλοντική Αρχή με αιτιολογημένη διαπίστωση εξέτασε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το έργο μετά από αίτημα της Αστυνομίας και δεν φέρει ένσταση στην κατασκευή του ελικοδρομίου υπό τους όρους και προϋποθέσεις που έθεσε. 

Το έργο χωροθετείται βόρεια της οροσειράς του Τροόδους, στη βάση των Κοιλάδων Σολέας και Μαραθάσας. Η θέση κατασκευής του έργου είναι στρατηγικής σημασίας λόγω της εγγύτητάς του με τον ορεινό όγκο και τα δάση Πάφου, Τροόδους και Αδελφοί, καθώς και της μεγάλης απόστασης από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και της Βρετανικής Βάσης Ακρωτηρίου, που δρουν ως βάσεις ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων στις περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων.

Το ελικοδρόμιο θα περιλαμβάνει χώρο προσγείωσης και απογείωσης των ελικοπτέρων, άλλους δυο χώρους στάθμευσης και μικρής κλίμακας κτηριακές εγκαταστάσεις για την ανάπαυση του προσωπικού. Στο νότιο τμήμα του τεμαχίου θα γίνει εκσκαφή και τα προϊόντα της θα χρησιμοποιηθούν για επιχωμάτωση αν είναι κατάλληλα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης. Στο βόρειο τμήμα του τεμαχίου δεν θα γίνουν οποιαδήποτε έργα στο παρόν στάδιο και ο χώρος θα παραμείνει ως έχει. Τα καλώδια μέσης τάσης τα οποία βρίσκονται κατά μήκος του κύριου δρόμου θα υπογειοποιηθούν από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόοδος: Χιονοδρομικό που στέλνει σκιέρ στους Ολυμπιακούς

Το ελικοδρόμιο θα χρησιμοποιείται από ελικόπτερα της Αστυνομίας για τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και των άλλων Υπηρεσιών, για σκοπούς πυρόσβεσης και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, κυρίως στην περιοχή Τροόδους, για ταχύτερη ανταπόκριση και μείωση του χρόνου αεροκομιδής διασωθέντων ατόμων. Θα χρησιμοποιείται σε έκτακτες περιπτώσεις και περιοδικά σε ασκήσεις ετοιμότητας των Υπηρεσιών αυτών. Στον χώρο θα υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων με βυτιοφόρα οχήματα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας. Το ελικοδρόμιο θα παρέχει δυνατότητα χρήσης του και κατά τις βραδινές ώρες.