Στη βάση συνεννοήσεων μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας και μετά από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821, με την τήρηση συγκεκριμένων υγειονομικών προφυλάξεων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές/μαθήτριες και φοιτητές/φοιτήτριες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να διαθέτουν Υγειονομικό Πιστοποιητικό (SafePass), όπως αυτό ισχύει στα σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες,  καθώς και το κοινό που θα παρακολουθήσει τις παρελάσεις θα πρέπει να διαθέτουν Υγειονομικό Πιστοποιητικό (SafePass) όπως αυτό που προβλέπεται στο ισχύον Διάταγμα.

Για σκοπούς τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, η σύνθεση των τμημάτων που θα λάβουν μέρος στις Παρελάσεις έχει τροποποιηθεί ως εξής, σε σχέση με τα ισχύοντα κατά την προ της πανδημίας περίοδο:

  • Ιδρύματα Α.Ε. (Ανώτερης Εκπαίδευσης),  μέχρι 40 άτομα (3 σημαιοφόροι + 1 διμοιρίτης + 9 τετράδες)
  • Λύκεια, 52 άτομα (11 το άγημα σημαιοφόρων/παραστατών + 1 διμοιρίτης + 10 τετράδες)
  • Γυμνάσια, 40 άτομα (11 το άγημα σημαιοφόρων/παραστατών + 1 διμοιρίτης + 7 τετράδες)
  • Σωματεία, μέχρι 15 άτομα
  • Πρόσκοποι/Οδηγοί 75%
  • Σε περίπτωση συμμετοχής Ιδιωτικών ή/και Δημόσιων σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, μέχρι 40 άτομα ανά σχολική μονάδα
  • Φιλαρμονικές/Μπάντες μόνο των Λυκείων κάθε περιοχής

Στις κατά τόπους Δοξολογίες τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα εκπροσωπηθούν ως εξής:

Αντιπροσωπεία κάθε Ιδρύματος Ανώτερης Εκπαίδευσης ή σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης αποτελούμενη από τρεις μαθητές/τριες, σπουδαστές/στριες με το Λάβαρο, την Ελληνική και Κυπριακή σημαία. Προτρέπονται τα Γυμνάσια όπως εκπροσωπηθούν μόνο με το λάβαρο, προς αποφυγή συνωστισμού εντός των Ναών.