To Top
14:16 Παρασκευή
22 Μαρτίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Η ΕΕ είναι η δύναμη μας
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "Φ" Η ΕΕ είναι η δύναμη μας
  10 Μαρτίου 2019, 10:45 πμ  
Η μεγαλύτερη εθνική επιτυχία της πατρίδας μας ήταν η ένταξη μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2004. Ισχυρή και εύρωστη ΕΕ σημαίνει ισχυρή Κύπρος. Η πορεία και το μέλλον της πατρίδας μας, συναρτάται άρρηκτα από την πορεία και το μέλλον της Ευρώπης. Η μικρή μας Κύπρος, ευρισκόμενη σε μία δύσκολη και επικίνδυνη γεωγραφική περιοχή, με την τουρκική απειλή να επικρέμεται καθημερινά ως δαμόκλειος σπάθη. Εκτός ΕΕ, η Κύπρος, θα ήταν όπως η "καλαμιά στον κάμπο", ανήμπορη να επιβιώσει και ανέφικτο να έχει ελπιδοφόρο μέλλον, προοπτική και ασφάλεια. 
 
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι, για εμάς τους Έλληνες Κύπριους, η ΕΕ δεν είναι απλά μία μεγάλη Ευρωπαϊκή Ένωση χωρών, όπου συμμετέχουμε, αλλά αποτελεί την ασπίδα μας και την ομπρέλα προστασίας μας, από τις οποιεσδήποτε απειλές κι επιβουλές.
Πιστεύω ακράδαντα, ότι η ΕΕ αποτελεί την ισχυρή διασφάλιση της παρουσίας του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του και είναι η βασική ελπίδα και προοπτική, για απαλλαγή του τόπου μας, από την κατοχή.
 
Η τεράστια αξία, ασφάλεια, ευημερία, προοπτική, που δημιουργεί η ΕΕ για την Κύπρο μας, θεωρώ ότι αποτελεί ισχυρό κίνητρο και συνάμα ελάχιστη υποχρέωση, όλοι οι Κύπριοι Πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να αναδείξουν τη σημασία που αποδίδουν στην παρουσία μας στην ΕΕ και να στείλουμε το μήνυμα, ότι πραγματικά πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ιδέα και την ισχυρή ΕΕ.
Από το 1976, που ιδρύθηκε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, υπερασπίζομαι το ευρωπαϊκό όραμα, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Έχω την ισχυρή πεποίθηση, ότι και να μην υπήρχε η ΕΕ, εμείς ως Κύπρος οφείλαμε να τη δημιουργήσουμε και να τη στηρίξουμε, γιατί σε αυτή και μόνον μπορούμε να επενδύσουμε, το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας. Δεν μπορώ να φαντασθώ την Κύπρο, έστω και για μία μέρα εκτός ΕΕ. Θα σήμανε απόλυτη καταστροφή, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα.
Μέσα από την παρουσία και εμπειρία μου, στο Ευρωκοινοβούλιο, διαπίστωσα ότι οι δυνατότητες μικρών χωρών εντός ΕΕ, όπως η Κύπρος, πολλαπλασιάζονται και διευρύνονται. Επίσης δημιουργούνται συνέργειες καθώς και μοναδική δυναμική στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και εθνική προοπτική της χώρας μας. Μόνη και απομονωμένη η πατρίδα μας, δεν θα είχε καμία τύχη να επιβιώσει, να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες που παρέχονται στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
 
Η Κύπρος μας ήδη ωφελήθηκε σημαντικά από την ΕΕ. Υπάρχουν τα άμεσα οφέλη που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας και τα αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες καθώς και άλλα πολύ σημαντικά οφέλη σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό κι εθνικό  επίπεδο, που απαιτείται ανάδειξη τους και ορθή πληροφόρηση των Κυπρίων πολιτών.
 
Παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις της ΕΕ τόσο για την Κύπρο όσο και για τους Κύπριους πολίτες, η παρουσία μας στη μεγάλη αυτή οικογένεια δημιουργεί ανεκτίμητης αξίας ευεργετικά οφέλη κι αποτελεί τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.
 
Η ΕΕ είναι και δικό μας σπίτι κι οφείλουμε να τη στηρίξουμε, να τη προστατεύσουμε, να τη διαφυλάξουμε, συμμετέχοντας στις δράσεις της και οπωσδήποτε στην κορυφαία της δημοκρατική έκφανση, που είναι οι ευρωεκλογές.
 
Εμείς, πραγματικά πιστεύουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στηρίζουμε την ΕΕ κι είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η Ευρώπη έχει και μέλλον και προοπτική και μαζί και η Κύπρος και τα παιδιά μας έχουν μέλλον και προοπτική. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε για μία ισχυρή κι ενωμένη Ευρώπη.
 
Στην ΕΕ βρισκόμαστε για να συμμετέχουμε, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια της πατρίδας μας και των Κυπρίων Πολιτών και πραγματικά, υπάρχει «πεδίον δόξης λαμπρόν».
 
 
*Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ευρωβουλευτής ΕΛΚ.
  Λευτέρης Χριστοφόρου   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.