Ανακάμπτει τη Δευτέρα το bitcoin, “μαζεύοντας” ένα μεγάλο μέρος των απωλειών που σημείωσε την Κυριακή, όταν η πτώση του “άγγιξε” έως και το 15% στα 51.707,51 δολάρια.

Ειδικότερα, τις τελευταίες 24 ώρες το bitcoin σημειώνει άνοδο 3,20%, και διαπραγματεύεται στα 56.568 δολάρια. Ωστόσο σημειώνεται πως για τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφει πτώση 5,63%.

Παράλληλα το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το οποίο έφτασε χθες να καταγράφει απώλειες σχεδόν κατά 18%, σημειώνει τις τελευταίες 24 ώρες άνοδο κατά 4,93% και διαπραγματεύεται στα 2.243,9 δολάρια. Για τις τελευταίες επτά ημέρες, το Ethereum σημειώνει άνοδο 5,30%.

Στη χθεσινή πτώση συνέβαλλαν οι αναφορές ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενδέχεται να σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση στο ξέπλυμα χρήματος που λαμβάνει τόπο μέσω ψηφιακών assets.

Εν τω μεταξύ, ο ιστότοπος δεδομένων CoinMarketCap απέδωσε το sellof του bitcoin στη διακοπή ρεύματος στην περιοχή Xinjiang της Κίνας η οποία φέρεται να τροφοδοτεί μεγάλο μέρος της διαδικασίας “εξόρυξης” του κρυπτονομίσματος.

Η χθεσινή πτώση του bitcoin ήρθε και μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας να απαγορεύσει την Παρασκευή τη χρήση κρυπτονομισμάτων και crypto asset για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, επικαλούμενη πιθανές “ανεπανόρθωτες” ζημιές και σημαντικούς κινδύνους σε τέτοιες συναλλαγές.

Σημειώνεται πως το bitcoin την περασμένη εβδομάδα έφτασε στην ιστορικά υψηλή τιμή των 64.869,78 δολαρίων, λίγο πριν την πρεμιέρα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase Global Inc., στο ταμπλό του Nasdaq την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, το bitcoin σημειώνει “άλμα” άνω του 90% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Η ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ήταν ένας παράγοντας που τροφοδότησε την εκτόξευση του bitcoin, καθώς και άλλων κρυπτονομισμάτων σε ιστορικά υψηλά. Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα δέχθηκε και άλλη ώθηση, όταν εταιρείες όπως η PayPal και Square άρχισαν να δίνουν τη δυνατότητα για συναλλαγές με bitcoin μέσω των συστημάτων τους, ενώ φίρμες της Wall Street όπως η Morgan Stanley άρχισε να δίνει πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα σε ορισμένους από τους πιο ευκατάστατους πελάτες της.

Πηγή: Capital.gr