Ο Αδάμος Κόμπος, αποχαιρετά με λόγια καρδιάς τον αγαπημένο σε όλους γιατρό της Λεμεσού.

Πολύ βαρύ ήταν το κλίμα στη Λεμεσό μετά το πολύ δυσάρεστο άγγελμα του θανάτου του πολύ αγαπημένου σ’ όλους τους Λεμεσιανούς και όχι μόνο, ωτορινολαρυγγολόγου γιατρού, Αντώνη Κουνούνη που σημειώθηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στην ηλικία των 71 ετών.

Ο Αντώνης εκτός του ότι ήταν ένας πολύ σπουδαίος και επιτυχημένος επιστήμονας, ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος και ανθρωπιστής. Χαρακτηριζόταν για την ανεκτικότητα αλλά πάνω απ’ όλα για τη δημοκρατικότητά του. Πόσοι άποροι ασθενείς πέρασαν από το ιατρείο του και εξυπηρετήθηκαν πλήρως χωρίς να πληρώσουν τίποτε. Μάλιστα αρκετές φορές τους έδινε και χρήματα για τα φάρμακα που θα αγόραζαν ή για άλλες ανάγκες που είχαν. Δεν είναι λίγες οι φορές που χάριζε τον κόπο του ως χειρουργός,  σ’ ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Κάτι ιδιαίτερο που γνωρίζω από πρώτο χέρι, επειδή τα σπίτια μας βρισκόντουσαν απέναντι, για αρκετά χρόνια, η μητέρα του Αντώνη και του αδελφού του οδοντίατρου Δώνη, μ. Θάλεια, μόλις τελείωσαν τις σπουδές τους και ίδρυσαν τα ιατρεία τους, τους έδωσε «εντολή» να εφαρμόζουν πάντοτε τις αρχές του λειτουργήματός τους και ιδιαιτέρως όλοι οι ασθενείς της γειτονιάς μας και οι συγγενείς να μην πληρώνουν, τουλάχιστον για μια απλή επίσκεψη. Το τήρησαν αυτό μέχρι και σήμερα.

Είναι και τα τρία παιδιά της μ. Θάλειας και του Μιχάλη, ο Αντώνης, ο Δώνης  και ο Ανδρέας από πολύ καλό γάλα βυζαγμένοι. Η καλοσύνη, η ευγένεια και η φιλανθρωπία τους είναι πάρα πολύ περισσευούμενη. Το ανάγιωμα που είχαν από τους πολύ καλούς γονείς τους έπιασε με το παραπάνω τόπο.

Τι να μη θυμηθούμε από την πολύ ζεστή παρέα του Αντώνη που όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται μαζί του, απολαμβάνοντας την πολύ λεπτή ευγένεια και καλοσύνη του, αλλά πάνω απ’ όλα τα πολύ έξυπνα αστεία και ανέκδοτά του. Πώς θα ξεχάσουμε τη λεβέντικη και επιβλητική κορμοστασιά του και το γεμάτο καλοσύνη πρόσωπό του. Πρωτοστατούσε πάντοτε στις εκδηλώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού στις οποίες ήταν σχεδόν πάντοτε παρών, παρουσιάζοντας τις καλλιτεχνικές του δυνατότητες και  χαρίσματα. Ήταν από τους πρωτεργάτες και συμμέτοχους στην ίδρυση του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου «Πολυκλινική Υγεία» στη Λεμεσό. Ήθελε όπως και οι άλλοι συνιδρυτές του νοσηλευτηρίου αυτού να δίδουν τη μεγάλη ευκαιρία στους συμπολίτες μας Λεμεσιανούς να έχουν μια ταχεία ιατρική περίθαλψη μέσα στο κέντρο της πόλης, σ’ όλες τις ειδικότητες. Επίσης σ’ αυτό το νοσηλευτήριο βρήκαν χώρο για να λειτουργούν γιατροί που δεν θα μπορούσαν να έχουν δικό τους ιατρικό κέντρο, μ’ όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.

Ο φίλος μου γιατρός, Αντώνης Κουνούνης μέσα στα πλαίσια των φιλανθρωπικών του ανησυχιών και δραστηριοτήτων, βρέθηκε με το πρώτο κάλεσμα στη θέση του αντιπροέδρου του συμβουλίου του «Ιδρύματος Μάρω Κόμπου», το οποίο βοηθά καρκινοπαθείς για θεραπείες στο εξωτερικό. Ως πρόεδρος του συμβουλίου, εκφράζοντας και τα υπόλοιπα μέλη, θερμότατα συλλυπούμεθα την πολύ σπουδαία σύζυγό του Στέλλα, τα παιδιά του γιατρό Μιχάλη και Θάλεια και τα αδέλφια του, προσευχόμενοι να είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.