Ενώπιον Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στη Λευκωσία, παραπέμφθηκε σύζυγος, μετά από καταγγελία της συζύγου του ότι τη βίασε. 

Ο αλλοδαπός, κάτοικος Λευκωσίας, συνελήφθη από το νεοσυσταθέν κλιμάκιο κατά της βίας στην οικογένεια, που λειτουργεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας, μετά από καταγγελία της επίσης αλλοδαπής συζύγου του, σύμφωνα με την οποία ήρθε σε συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της. Αρχικά εναντίον του είχε εκδοθεί διάταγμα πενθήμερης κράτησης και χθες η υπόθεση καταχωρίστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο την παρέπεμψε για εκδίκαση από το Κακουργιοδικείο. 

Η παραπομπή σε Κακουργιοδικείο, που δύναται να επιβάλλει ποινές μέχρι ισόβια φυλάκιση, έγινε με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, οι επικεφαλής της οποίας έχουν αποφασίσει ότι τέτοιου είδους υποθέσεις θα παραπέμπονται πλέον για εκδίκαση μόνο από Κακουργιοδικείο. 

Ο κατηγορούμενος αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος από το δικαστήριο με εγγύηση 20.000 ευρώ, την οποία μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε πληρώσει και έτσι παρέμεινε υπό κράτηση.

Ο κατηγορούμενος σε κατάθεσή του παραδέχεται ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα του αλλά αρνείται ότι τη βίασε και προβάλλει τον ισχυρισμό ότι ήταν με τη θέλησή της.