Μόνο γέλιο και απορία μπορεί να προκαλέσει το πρωτόκολλο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας για την παρουσία θεατών σε αθλητικά πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα, το κεφάλαιο που τιτλοφορείται «Συμπεριφορά Θεατών», φαίνεται να ετοιμάστηκε από ανθρώπους που δεν είδαν ποδόσφαιρο ούτε κατά τύχη, πόσο μάλλον να ασχολήθηκαν με αυτό.

Έχει ως εξής: «Δεν επιτρέπεται (αυτό σημειώνεται με έντονα μαύρα γράμματα) οι θεατές να τραγουδούν ή να ζητωκραυγάζουν δυνατά, ομαδικά. Αυτό είναι σημαντικό καθότι κατά το δυνατό τραγούδι και ζητωκραύγασμα διασπείρονται σταγονίδια και ως εκ τούτου προκαλείται αυξημένος κίνδυνος τυχόν μετάδοσης του COVID-19».

Αφού, λοιπόν, άλλοι «αρμόδιοι» διέλυσαν την ουσία του ποδοσφαίρου, δηλαδή τη λαϊκότητα, το πάθος, τη συμμετοχή του οπαδού στις επιτυχίες της ομάδας του, με την περιβόητη Κάρτα Φιλάθλου, ήρθαν νέοι «αρμόδιοι» να το αποτελειώσουν και μάλιστα την ώρα που θα επιτρέπεται στους Βρετανούς τουρίστες να βολοδέρνουν στα μπιτς μπαρ της Αγίας Νάπας. 

Μα με έναν τραγελαφικό τρόπο, αφήνοντας αιωρούμενη την απορία για το αν θα επιτρέπεται να φωνάξει κάποιος «γκολ» ή να βρίσει τον διαιτητή, ταυτόχρονα με έναν άλλο ή να πανηγυρίσει σε μια νίκη του τελευταίου λεπτού. Ε, δεν το απαγορεύουν συνολικά, να τελειώνουμε;    

ΑΛ.ΜΙΧ.