Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών σε 22χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, κατόπιν δικής του παραδοχής, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020, στην οδό Ρηγαίνης στην Λευκωσία, με θύμα 24χρονο αλλοδαπό.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη απόφαση του δικαστηρίου, ο 22χρονος κατηγορούμενος είχε επιφέρει το θάνατο του 24χρονου τραυματίζοντας τον στην αριστερή πλευρά του θώρακα με μαχαίρι τύπου σουγιά. Ο Κατηγορούμενος με κάποιον άλλο αλλοδαπό είχαν προσπαθήσει να κλέψουν από το θύμα το κινητό του τηλέφωνο.

Το  θύμα ήταν αιτητής πολιτικού ασύλου που αφίχθηκε στην Κύπρο στις 18/07/2019.

Ο κατηγορούμενος είχε φύγει από τη χώρα του πριν 6 χρόνια και με βάρκα ήρθε στην Κύπρο. Διέμενε μέχρι την ηλικία των 18 ετών στο πλαίσιο φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που λειτουργεί υπό την εποπτεία της οργάνωσης HopeForChildren και είναι χρήστης ουσιών από την ηλικία των 12 ετών.

Μετά τη διάπραξη του αδικήματος, ο κατηγορούμενος κατά τον εντοπισμό του από την Αστυνομία, σε δωμάτιο εγκαταλελειμμένου ακατοίκητου κτηρίου στην Λευκωσία, απάντησε “Δεν ήθελα να τον σκοτώσω”.

Το Δικαστήριο δεν επέβαλε οποιαδήποτε ποινή στην κατηγορία που αφορούσε το αδίκημα της μεταφοράς μαχαιριού εκτός οικίας ή της αυλής.

Επίσης, δύο επιπλέον κατηγορίες που αντιμετώπιζε και  που αφορούσαν τα αδικήματα της συνωμοσίας για φόνο και φόνου εκ προμελέτης ανεστάλησαν και ο κατηγορούμενος απαλλάγηκε από αυτές.

Πηγή: philenews/KYΠE