Προβληματισμό που ολοένα και εντείνεται προκαλεί στις αστυνομικές και άλλες αρχές στην επαρχία Πάφου η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των αλλοδαπών κατοίκων Πάφου έναντι της τήρησης των μέτρων περιορισμού του ιού. Το θέμα απασχολεί εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» την Αστυνομία Πάφου και τη δημοτική αρχή, μετά την διαπίστωση ότι περισσότερες από τις μισές καταγγελίες που έγιναν το βράδυ της Κυριακής για παρακοή του διατάγματος απαγόρευσης των μετακινήσεων αφορούν σε αλλοδαπούς.
 
Ειδικότερα σε 21 καταγγελίες πεζών που έγιναν οι 16 διαπιστώθηκε ότι αφορούσαν αλλοδαπούς, οι οποίοι μάλιστα πέραν της άσκοπης μετακίνησης κυκλοφορούσαν και σε ομάδες εντός δημοσίων χώρων που βάσει του διατάγματος είναι κλειστοί, όπως πάρκα και αθλητικοί χώροι.
 
Πέραν των πεζών έγιναν επίσης στην Πάφο το ίδιο βράδυ και τέσσερις καταγγελίες αυτοκινητιστών, που επίσης αφορούσαν σε αλλοδαπούς.
 
Οι αρχές της Πάφου επιχειρούν πλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να προωθήσουν ένα σχεδιασμό για την εμπέδωση της αναγκαιότητας τήρησης των απαγορεύσεων από τους ξένους κατοίκους Πάφου ενόψει και της μερικής χαλάρωσης των μέτρων, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση. Σε αυτά τα πλαίσια θα επιχειρηθεί η επαφή δημοτικών, κοινοτικών και κοινωνικών φορέων της επαρχίας με οργανωμένα σύνολα και εκπροσώπους ξένων κοινοτήτων στην Πάφο, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.