Υποχωρεί από σήμερα η σκόνη που πλήττει την Κύπρο τις τελευταίες μέρες, ενώ δεν αποκλείται να εκδοθούν νέες προειδοποιήσεις για καταιγίδες το Σαββατοκύριακο βάσει του συστήματος που χτυπά την περιοχή.
 
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανέφερε ότι η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει 2-3 βαθμούς κελσίου κάτω από το κανονικό, με το Σάββατο να προβλέπονται 30 βαθμοί στο εσωτερικό και την Κυριακή 28. Στην περιοχή θα επικρατούν ισχυροί άνεμοι.
 
Ωστόσο, από τη Δευτέρα, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα άνοδο.
 
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 
 
Ασταθής καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν την περιοχή, το Σάββατο μέχρι νωρίς την Κυριακή, ενώ την Κυριακή αναμένεται και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.
 
Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα δυτικά και στα βόρεια.
 
Αύριο Σάββατο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Το πρωί πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, στα παράλια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά, στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Κυριακή, νωρίς το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, με τοπικά πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.
 
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο, ιδιαίτερα αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές
 
Την  Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει  αξιόλογη μεταβολή.
 
Πηγή: Philenews

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες