Λίγες λέξεις είναι αδύνατο να χωρέσουν μέσα τους την ιστορία 65 χρόνων και τη συμβολή του «Φ» στην αδέσμευτη δημοσιογραφία, στην ελευθερία του γραπτού λόγου και στην ανοικτή σκέψη.

Ο «Φ» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα συμπορεύτηκε με την Κύπρο, δίπλα στις πιο σημαντικές στιγμές του τόπου και των κατοίκων του. Μία εφημερίδα κριτικά μαχητική, που κρατά σταθερή την πίστη της στην ελεύθερη οικονομία και τη δημιουργική επιχειρηματικότητα.
Με τον «Φ» ο Όμιλος Λεπτός ακολουθεί μια χρονικά παράλληλη πορεία. Η ανάπτυξη και εδραίωση του Ομίλου Λεπτός, στους τομείς που δραστηριοποιείται, ευθυγραμμίστηκαν με την απήχηση και την καταξίωση του «Φ» στη συνείδηση των πολιτών. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και ιδέες για τη λειτουργία μίας δυναμικής οικονομίας, με κίνητρο την εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Όλα αυτά τα χρόνια σμίλεψαν μια εφημερίδα – πρωταγωνιστή στην Κύπρο. Με την καθοδήγηση του Νίκου Πατίχη και την πολύτιμη συμβολή των συνεργατών του, συνεχίζονται να γράφονται οι ανεξίτηλες σελίδες του παρόντος του νησιού. Η φράση «το γράφει «ο Φιλελεύθερος»» έχει γίνει συνώνυμη της εμπιστοσύνης στην είδηση και της αξιοπιστίας στην ανάλυση των γεγονότων. Κάτι που ασφαλώς αποτελεί και το σημαντικότερο διαβατήριο για το μέλλον του.

Εύχομαι η εμπειρία και η σοφία των 65 χρόνων να καθοδηγούν πάντα τον «Φ» στην αναζήτηση της αλήθειας.

* Πρόεδρος του Όμιλος Λεπτός.