Είμαι συνταξιούχος και ταυτόχρονα εργάζομαι. Μαζί με τη σύνταξη της συζύγου μου ξεπερνούμε τις €3.000 το μήνα. Ζήτησα €15.000 δάνειο από Τράπεζα και με εγγυήτρια την κόρη μου που ξεπερνά τις €2.000 τον μήνα και με απέρριψαν γιατί, άκουσον-άκουσον, είμαι συνταξιούχος. Και σαν τέτοιος, είναι προτιμότερο, να ριχτώ από τον Ταΰγετο για να ησυχάσουν οι ψυχές των «κουρεμένων»  από τους καθ’ ομολογία κατά συρροή λεηλατήσαντας τις ανοχύρωτες Τράπεζες.
Κυριάκος

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, επιβεβαίωσε χθες στη στήλη, αυτό που καταγγέλλει και δημοσίως ο αναγνώστης μας, ότι δηλαδή σε γενικές γραμμές, οι τράπεζες δεν παραχωρούν δάνεια σε συνταξιούχους. 
Όπως μας εξήγησε, η σύνταξη δεν θεωρείται από τις τράπεζες εγγύηση για εξόφληση δανείου, διότι στην περίπτωση που ο συνταξιούχος πεθάνει, αυτόματα θα σταματήσει η καταβολή της σύνταξης και έτσι, θα σταματήσει και η καταβολή των δόσεων για εξόφληση του δανείου. «Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί η σύνταξη για καταβολή δόσεων έναντι δανείου που παραχωρήθηκε από τράπεζα», μας τόνισε.
Όπως μας είπε στη συνέχεια, στις περιπτώσεις όπου παραχωρήθηκε δάνειο σε πολίτη πριν τη συνταξιοδότησή του και αυτό δεν εξοφλήθηκε μέχρι την ημέρα της συνταξιοδότησής του, τότε συνέχιζαν οι τράπεζες να αποκόπτουν από τις συντάξεις τα ποσά που αναλογούσαν στις δόσεις έναντι δανείου, όμως τώρα, οι τράπεζες σταμάτησαν να δίνουν νέα δάνεια σε όσους προτίθενται να τα εξοφλήσουν με τα λεφτά που θα λαμβάνουν με τη σύνταξή τους.
«Βέβαια, η έγκριση ενός δανείου από τις τράπεζες, εξαρτάται και από το ύψος του, όπως βεβαίως και από άλλους παράγοντες» μας τόνισε.
Με τον τρόπο αυτό, όπως μας είπε, σταματά και η εκμετάλλευση συνταξιούχων από παιδιά ή εξαρτώμενούς τους. Όπως μας εξήγησε, κάποια από αυτά τα άτομα, ίσως να εξωθούσαν συνταξιούχους στο να κάνουν δάνεια και να τα εξοφλούν με τη σύνταξή τους και στο τέλος, να αξιοποιούν εκείνοι το δάνειο και στο τέλος ο συνταξιούχος να μένει χωρίς σύνταξη, αφού αυτή θα πηγαίνει για εξόφληση δανείου, που τελικά δεν αξιοποιήθηκε από αυτούς. 
«Βέβαια, εάν ο αναγνώστης ήταν εκατομμυριούχους, είχε μηνιαία έσοδα μεγάλα ποσά από ενοίκια ή επιχειρήσεις που διαχειρίζονταν δικηγόροι, τότε οι τράπεζες θα του έδιναν δάνειο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι συνταξιούχος» μας είπε.
«Σε ένα συνταξιούχο όμως με σύνταξη €1.000 που είναι και το μόνο μηνιαίο έσοδό του, είναι φυσικό να πουν όχι εάν ζητήσει δάνειο €50.000 συμπλήρωσε.