52%, από 46% που ήταν ως τώρα, καθορίστηκε πλέον, μέσω διαφόρων τροποποιήσεων από τον υπουργό Γεωργίας για να ικανοποιηθούν όλοι (εκτός από τους σοβαρούς καταναλωτές), η δυνατότητα στους τυροκόμους να παράγουν χαλλούμι ΠΟΠ χρησιμοποιώντας περισσότερο νερό αντί για γάλα – που και αυτό, το ρύθμισαν ώστε το πρόβειο/αιγινό να γίνει σχεδόν … μειοψηφία!

> Γιατί δεν το κάνουν τότε με νερό 100% για να τελειώνουμε;

 

44.000 τόνοι χαλλουμιού αξίας €295,1 εκατομμυρίων  είχαν παραχθεί συνολικά 2020. Εξ αυτών, οι 4.300 τόνοι αφορούσαν χαλλούμι με 100% αιγοπρόβειο γάλα, 26.000 τόνοι χαλλούμι με μεικτό γάλα και 13.700 τόνοι με προϊόντα που φέρουν την ονομασία «χαλλούμι», χωρίς όμως να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του εμπορικού προτύπου και της ΠΟΠ.

> Δηλαδή, όπως διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ του Philenews, μπέργκερ, μπλοκ (τι στην ευχή ειν’ αυτό ρε παιδιά;), λάιτ, ντιλάκτ (χωρίς λακτόζη στα ελληνικά), αλλά και με γεύσεις όπως τσίλι και βασιλικό. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του!

 

7 Ρώσοι ολιγάρχες πέθαναν το 2022. Πιο πρόσφατος θάνατος, γεμάτος από ερωτήματα, είναι αυτό του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Lukoil Ραβίλ Μαγκάνοφ, που πέθανε πέφτοντας στο κενό από τον έκτο όροφο νοσοκομείου στη Μόσχα. Στελέχη της Lukoil, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, υποστηρίζουν ότι ο Μαγκάνοφ αυτοκτόνησε, ωστόσο δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να το τεκμηριώσουν.

> Πάντως, μολονότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, το γεγονός ότι η Lukoil υπήρξε μια από τις λιγοστές ρωσικές επιχειρήσεις που είχαν εκφραστεί δημόσια κατά της εισβολής που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν μπορεί παρά να δημιουργεί δυσάρεστους συνειρμούς.

 

1,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (24,95 δισεκατομμύρια δολάρια) έχασαν οι ρωσικές τράπεζες συνολικά τους πρώτους 6 μήνες του 2022, δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας την Παρασκευή σε συνέντευξη στην ημερήσια επιχειρηματική εφημερίδα RBC.

> Είναι η πρώτη φορά που η ρυθμιστική αρχή αποκαλύπτει κάτι σχετικό με τα οικονομικά του τραπεζικού τομέα από τότε που η Ρωσία έστειλε στρατεύματα και εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

600.449.934 μολύνσεις από τον ιό Covid-19 μετά την εμφάνισή του στην Κίνα στα τέλη του 2019,, κατέγραψε χθες στις 3.20 τα ξημερώματα, ώρα Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Αμερική. Οι θάνατοι έφτασαν τους 6.485.233.

> Διαβάστε εδώ ποιες χώρες είχαν τα περισσότερα κρούσματα και ποιες έχασαν τους πιο πολλούς ανθρώπους.

https://www.philenews.com/eidiseis/kosmos/article/1540920/koronoios-pano-apo-600-ekat-ta-kroysmata-paggosmios-6-5-ekat-thanatoi

 

600.000 έφτασε ο πληθυσμός των αγριογούρουνων που περιφέρονται σε διάφορα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας, και αποτελούν κίνδυνο, ιδίως όταν εισέρχονται σε κατοικημένες περιοχές όπως συμβαίνει συχνά με τις πυρκαγιές.

> Αποφασίστηκε λοιπόν να θηρευτούν τα περίπου 270.000 από αυτά, και έτσι ήδη οι κυνηγοί στο Κιλκίς άρχισαν την επιχείρηση μείωσης του υπερπληθυσμού των συγκεκριμένων ζώων.

 

1500 και πλέον, άνθρωποι έχουν χάσει ως τώρα την ζωή τους στις πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν φέτος το Πακιστάν, ιδίως τώρα την εποχή των Μουσσώνων. Οι ζημιές υπολογίζοντα στα $10 δις.

> Είναι βέβαιο ότι τα ακραία αυτά φαινόμενα, που έχουν επηρεάσει τη ζωή πέραν των 33 εκατ. ανθρώπων εκεί, είναι άμεσο αποτέλεσμα του φαινομένου της κλιματικής κρίσης που χτυπά πια όλον τον Πλανήτη.

 

Persona Non Grata. Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Για την απαράδεκτη δήλωσή του ότι «δεν υπάρχει γυναίκα που να βιάζεται χωρίς να το θέλει». Τον συμπεριλαμβάνω στη στήλη με τους αριθμούς διότι, εκτός από απαράδεκτος και επικίνδυνος να έχει το αξίωμα που έχει, είναι και Νούμερο!

 

* Κάθε Σάββατο, η στήλη βλέπει τα Πρόσωπα και Προσωπεία της επικαιρότητας με τη ματιά των αριθμών. Επίσης, κάθε μέρα, στο πρώτο Newsletter του Philenews, θα βρίσκετε μαζί με την πολιτιστική μας Πρόταση, το Σαν Σήμερα, και το χαρακτηριστικό Άνθρωποι & Αριθμοί