Λόγω των καιρικών συνθήκων που επικρατούν στις ορεινές περιοχές, οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς:

Προδρόμου – Τροόδους

Παπούτσας – Αγίου Θεοδώρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές είναι ολισθηρό και γι’ αυτό η οδηγοί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Η Αστυνομία συστήνει να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Γενικότερα όσοι διακινούνται στο οδικό δίκτυο, καλούνται να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται επίσης ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Δείτε την πρόγνωση για τον καιρό:

Σχετικά χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα παράλια και αργότερα και στο εσωτερικό. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένης ελαφράς βροχής ή και ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Αργά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα νότια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού, καθώς και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 78 εκατοστά.

Ο καιρός live:

 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες