Παρέμβαση στο θέμα των νέων σχεδίων κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, για την περίοδο 2022-2030, τα οποία έχουν ανασταλεί μετά από απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών, είχε κάνει η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου.

Ο Γενικός Ελεγκτής υποστήριξε πως η αναστολή των νέων σχεδίων κινήτρων αποφασίστηκε επειδή διαφώνησε η Έφορος, που έκρινε πως υπάρχει θέμα παράνομης κρατικής ενίσχυσης. Όμως, σε χθεσινές δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Μιχαηλίδου υποστήριξε πως η ίδια, ούτε απέρριψε, ούτε ενέκρινε τα σχέδια, τονίζοντας πως επισήμανε λόγους για τους οποίους έπρεπε το σχέδιο κινήτρων να παραπεμφθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αξιολόγηση. Υπέδειξε πως κατά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών είχε συμφωνηθεί η ετοιμασία εκτενούς μελέτης που θα περιλάμβανε διάφορα σενάρια, την οποία στη συνέχεια θα αξιολογούσε το γραφείο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων παρέλαβε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα τη σχετική μελέτη, αλλά λόγω του ότι προέκυψε το θέμα με τη Hermes, θα πρέπει, είπε, να επικοινωνήσει με τα αρμόδια υπουργεία για τον τρόπο χειρισμού του θέματος.

Πάντως, στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αφορά το Υπουργείο Μεταφορών, η οποία δημοσιεύθηκε αρχές του μήνα, γίνεται αναφορά στην επιστολή που απέστειλε η Έφορος στο Υπουργείο Μεταφορών τον περασμένο Ιούλιο. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η Έφορος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο, οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των κρατών και των αεροδρομίων διέπονται από τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων, καθότι οι αερολιμένες συνιστούν «επιχειρήσεις» υπό την έννοια του δικαίου του ανταγωνισμού.  Όπως εξήγησε η Έφορος, σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις σε αερολιμένες και αεροπορικές εταιρείες, στις περιπτώσεις που τα αεροδρόμια διαχειρίζονται κρατικούς πόρους, οι μεμονωμένες συμφωνίες των αεροδρομίων με αεροπορικές εταιρείες ή τα διάφορα σχέδια κινήτρων κρίνονται ως προς την εκπλήρωση του κριτηρίου που βασίζεται στη λεγόμενη αρχή του Φορέα Οικονομίας της Αγοράς (ΦΟΑ), με πλέον σημαντικό κριτήριο την εκ των προτέρων ανάλυση αποδοτικότητας.

Η Έφορος πρότεινε και την κοινοποίηση του θέματος στην ΕΕ. Στην έκθεση περιλαμβάνεται και απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών προς την Έφορο, όπου γίνεται αναφορά ουσιαστικά μόνο σε δύο σενάρια, ένα με την παροχή των συγκεκριμένων κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες και ένα χωρίς κίνητρα. «Θεωρείται, δηλαδή, ως δεδομένο ότι κάθε σχέδιο κινήτρων θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνει κρατική συνεισφορά, που συνίσταται σε μείωση του ποσοστού του τέλους παραχώρησης προς το κράτος» προστίθεται. Τέλος, η Ελεγκτική Υπηρεσία τονίζει πως κατά την εκτίμηση της Εφόρου, η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν συνάδει με τη φύση της σύμβασης παραχώρησης, σημειώνοντας πως το τέλος παραχώρησης που η διαχειρίστρια εταιρεία καταβάλλει προς το κράτος αποτελεί μία συμβατική υποχρέωσή της.