Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγούνται σήμερα οι δύο γονείς, 37 και 22 ετών αντίστοιχα, από τη Βουλγαρία, σε σχέση με την υπόθεση θανάτου του 3 μηνών βρέφους τους, με το ΤΑΕ Λεμεσού να διερευνά υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Ενδείξεις κακοποίησης έδειξε η νεκροτομή Ανακρινόμενοι οι γονείς μετά και την σύλληψη τους αρνήθηκαν ανάμειξη, ενώ προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Όπως πληροφορείται ο Philenews, οι γονείς είχαν απασχολήσει τις κρατικές υπηρεσίες και βρίσκονταν υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειροπέδες στους γονείς του 3 μηνών βρέφους – Εξετάζει ανθρωποκτονία η Αστυνομία

Η υπόθεση έλαβε νέα τροπή μετά και από τη διενέργεια της νεκροτομής επί της σορού του άτυχου κοριτσιού. Η νεκροτομή ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με τους ιατροδικαστές να εντοπίζουν ενδείξεις κακοποίησης στο σωμωτάκι του βρέφους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττας και Ορθοδόξου Ορθοδόξου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Επίσης στο βρέφος εντοπίστηκαν δύο κατάγματα και υποσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού. Από τα ευρήματα αυτά οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κακόβουλη τραυματική κάκωση, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να τραύματα που έφερε το βρέφος να προκλήθηκαν από ατύχημα.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού αφού παρέλαβαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις προχώρησαν χθες στην έκδοση δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δύο γονέων για τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς είχαν μεταφέρει τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Μαρτίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού το μωρό χωρίς αυτό να έχει τις αισθήσεις του ενώ ισχυρίστηκαν ότι πνίγηκε κατά την σίτηση του.

Ακολούθως, το βρέφος μεταφέρθηκε διασωληνωμένο και σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών λίγες ώρες αργότερα απεβίωσε.