Σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί οι απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία πραγματοποιείται η φετινή συνεδρία του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ), έγραψαν τα μέλη του στο βιβλίο επισκεπτών στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ το οποίο επισκέφθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίας. 

Στο βιβλίο έγραψαν συγκεκριμένα: «Είμαστε εδώ εν έτει 2019 ως μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Η φετινή συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν αυξηθεί οι απειλές, ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Συρία, η συνέχεια της χώρας μας, η ακεραιότητα του έθνους μας, καθώς και τα δικαιώματα και συμφέροντα της ‘τδβκ´. Χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την προδοσία της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, των οποίων η πειθαρχία, τα κίνητρα, η ικανότητα αποτροπής και εγρήγορσης έχουν αυξηθεί, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύησή μας ενάντια σε αυτές τις ασύμμετρες απειλές».

 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντονμέζ: Η Α. Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατ.

Κατά τη συνεδρία υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν η οποία κράτησε μιάμιση ώρα αποφασίστηκε όπως αναμενόταν να μην γίνουν αλλαγές στην ηγεσία του στρατού και παρατάθηκαν απλώς οι θητείες των αρχηγών των τριών όπλων. 

 
Πηγή: philenews