Εικοσιπέντε παράτυποι μετανάστες έφθασαν στο έδαφος της Δημοκρατίας δια θαλάσσης από τα τουρκικά παράλια. Η νέα έλευση μεταναστών διαπιστώθηκε από τις αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας στις 3.00 τα χαράματα σήμερα στην περιοχή του Ακάμα.

Τα ραντάρ της Λιμενικής Αστυνομίας, κατέγραψαν συγκεκριμένα ένα φουσκωτό σκάφος να εισέρχεται στα χωρικά ύδατα της Κύπρου από την πλευρά των τουρκικών ακτών και να κατευθύνεται προς τα παράλια του Ακάμα. Λίγα λεπτά πριν τις 3.00πμ το φουσκωτό προσέγγισε τις ακτές στο Ακρωτήρι Αρναούτης της χερσονήσου και αφού προσεγγίστηκε από σκάφος της Λιμενικής οδηγήθηκε στην ακτή όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες σε αυτό.

Πρόκειται όπως διαπιστώθηκε για 14 άντρες, πέντε γυναίκες και έξι παιδιά, αραβικής καταγωγής. Από τις πρώτες επαφές των μελών της Αστυνομίας προκύπτει ότι oι παράτυποι μετανάστες οδηγήθηκαν στην Κύπρο μέσω τούρκων διακινητών αφού ανέμεναν τις τελευταίες μέρες σε τουρκικό λιμάνι να διευθετηθεί η επί πληρωμή μεταφορά τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη το έργο της ανθρωπιστικής αρωγής διαφόρων υπηρεσιών και οργανώσεων προς τους ανθρώπους αυτούς, ενώ οι αρχές προχωρούν στην καταγραφή και λήψη καταθέσεων, πριν προωθηθούν σε δομή φιλοξενίας.